Diamanten huwelijksgeluk, deel 2

Adhemar verleidde Jeanine met een gratis flesje limonade

Adhemar Van Nieuwenhuyse (85) en Jeanine Keustermans (80) waren het tweede diamanten paar van afgelopen weekend. In De Eekhoorn kregen zij het bezoek van het schepencollege. Een koppel wiens leven in het teken stond van hard werken als zelfstandigen met een bierronde. En zeggen dat het allemaal begon met de jonge Adhemar, die Jeanine bij de brouwer al eens een gratis flesje limonade in handen stopte.

Adhemar komt eigenlijk uit Zaffelare, maar verhuisde van daar naar Heusden op zijn zes jaar, naar de bloemisterij Impens. Na de dorpsschool en het middelbaar in de Holstraat in Gent, mocht hij anderhalf jaar het vaderland dienen in Soest. Het front zag hij niet, want hij ‘diende’ in de kantine van de stafcompagnie van de Grenadiers.

Jeanine groeide dan weer op  in een pleeggezin in Beervelde, op de boerderij van de diepchristelijke familie Braeckman, omdat haar ouders ‘dienden’ op het kasteel van Rooman- d’Ertbuer. Naar de mis gaan was niet haar dada, en af en toe gooide zij haar deftige hoedje onderweg in de gracht. Op haar negende mocht zij weer naar haar ouders in Heusden, waar ze verder school liep. Daarna werkte ze bij kleding De Meester in het dorp.  Adhemar had er ondertussen een bierhandelszaak, en Jeanine haar dorst werd er al eens gelest met een gratis flesje limonade. Het bracht hen bij elkaar, en na vijf jaar verkering stapten ze in het huwelijksbootje.  

Langzaam bouwden ze hun zaak uit: van een fiets met drie bakken bier op, over een steekkar, naar een camion. Dan namen Adhemar en Jeanine er ook een bierronde aan huis bij.  Bierhandel Van  Nieuwenhuyse bestond liefst 45 jaar, tot het werd overgenomen door Tom Van den Berghe.

In zijn vrije tijd op zijn oude dag laat Adhemar zijn passie voor bier nog niet los: ondertussen heeft hij een collectie van 50 000 bieretiketten van meer dan 2000 brouwerijen van over heel de wereld. Met de historie, de brouwmeesters en de productiecijfers er bij. Het is de wens van de jubilaris dat zijn collectie ooit onderdak krijgt in een bekend biermuseum. Naast deze hobby is hij ook nauw betrokken bij de Seniorenraad, waarvoor hij al meer dan twintig jaar busreizen en shownamiddagen organiseert. Het diamanten paar heeft één dochter, Patricia (57).

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio