Toen een depressief meisje vroeg om al haar haren af te knippen, deed deze kapster wat niemand verwachtte

Toen een depressief meisje vroeg om al haar haren af te knippen, deed deze kapster wat niemand verwachtte

Foto: Kayley Olsson

Toen Kayley Olsson (20) onlangs een 16-jarig meisje op bezoek kreeg dat met een depressie kampte en haar haren daardoor al lang niet meer had geborsteld, zorgde de kapster in opleiding uit het Amerikaanse Iowa voor een fantastisch gebaar.

Haar haardos was één grote warboel en het meisje vroeg om alles af te scheren omdat de jaarlijkse klasfoto eraan kwam. In plaats daarvan besloot Kayley iets anders te doen. Ze deelde haar pakkende verhaal op Facebook.

“Vandaag beleefde ik één van de moeilijkste momenten als kapster”, begint ze. “Er kwam een 16-jarig meisje binnen die al een paar jaar met een ernstige depressie kampte. Ze was op een punt beland waarop ze zich zo waardeloos en down voelde, dat ze zelfs de moed niet meer vond om haar eigen haar te kammen. Ze vertelde me dat ze enkel opstond om naar het toilet te gaan.”

“Over enkele weken moet ze terug naar school, maar ze vertelde mij dat haar klasfoto’s nu al genomen worden. Ze vroeg om alles gewoon af te knippen omdat ze zich te waardeloos voelde om alle knopen eruit te kammen. Mijn hart brak. We hebben alles gedaan om dit meisje haar haren te laten behouden.”

“Dit zou nooit mogen gebeuren”

“Laat dit een les zijn. Depressies en mentale problemen zijn reëel. Het treft mensen over heel de wereld en van alle leeftijden. Ouders, neem dit serieus en stuur je kinderen niet zomaar wandelen als ze met iets zitten waar ze echt niet zelf uit zullen geraken. Een kind zou zich nooit te waardeloos mogen voelen om haar eigen haar te kammen.”

“Na acht uur werk gisteren en nog vijf uur vandaag, kon dit meisje eindelijk weer lachen en voelt ze eindelijk weer dat ze echt iets waard is. Haar laatste woorden tegen mij waren de volgende: ‘Ik ga echt lachen op mijn klasfoto vandaag, je zorgde ervoor dat ik me weer mezelf voel’.”

De transformatie is indrukwekkend, net zoals de respons op het bericht. Intussen werd het al meer dan 70.000 keer gedeeld.

Toen een depressief meisje vroeg om al haar haren af te knippen, deed deze kapster wat niemand verwachtte
Foto: Kayley Olsson

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees