In deze familie is mama papa en papa mama: “We voeden ons zoontje niet op als een jongen”

In deze familie is mama papa en papa mama: “We voeden ons zoontje niet op als een jongen”

Nikki (links) en Louise Draven Foto: Twitter

Zijn mama is geboren als man, maar laat zich omvormen tot vrouw. Zijn papa is de omniseksuele Nikki, die als vrouw geboren is, maar zich soms als een man kleedt. Dit is het verhaal van Star Cloud, een vierjarig jongetje dat genderneutraal wordt opgevoed.

Louise en Nikki Draven zijn naar verluidt het eerste genderfluide gezin in Groot-Brittannië. Het koppel uit Middlesbrough voedt hun vier jaar oude zoontje Star Cloud genderneutraal op, dus niet exclusief als jongen.

Mama Louise was bij haar geboorte een man, maar ondergaat momenteel een hormonenbehandeling om als vrouw door het leven te kunnen gaan. Stars papa Nikki is panseksueel - dat wil zeggen dat hij zich niet aangetrokken voelt tot één specifiek geslacht - en werd als vrouw geboren. Op sommige dagen kleedt hij zich als man, op andere als vrouw.

Mama Louise is eigenlijk Stars biologische vader, terwijl zijn papa Nikki zijn biologische moeder is. Star “koos” volgens Nikki welke ouder wie werd toen hij zijn eerste woordje “dada” aan hem richtte.

“Geen van ons beiden is blijven vasthouden aan het geslacht dat ons bij de geboorte is opgelegd”, legt Nikki (30) uit aan de krant Mirror. “We willen ook niet dat ons kind die restrictie meekrijgt. We zijn een normaal gezin en we zijn wie we willen zijn.”

(lees verder onder de foto)

Nagels lakken

Star, die genderneutraal wordt opgevoed, krijgt van zijn ouders te horen dat hij “een persoon” is, en niet per se “een jongen”. Hij mag make-up aandoen, met de poppen spelen en zijn nagels lakken als hij daar zin in heeft. In september gaat hij voor het eerst naar school. In een jongensuniform, maar met een roze vest en roze sokken die hij zelf heeft uitgekozen.

“We zeggen hem nooit dat hij een jongen is. Hij mag zijn wie hij wil zijn. We kopen hem geen genderspecifieke outfits en we laten hem zelf kiezen wat hij draagt. Roze is één van zijn favoriete kleuren.”

Kritiek

De keuze van Louise en Nikki om hun kind genderneutraal op te voeden, doet heel wat stof oplaaien. Zo vinden sommigen dat ze hun eigen problemen projecteren op hun zoontje en hem daardoor zijn ware identiteit willen ontzeggen. Maar met die mening gaat Nikki niet akkoord. “We willen dat hij zelfverzekerd genoeg is om ze zijn wie hij wil zijn”, klinkt het. “Toen wij opgroeiden, konden we dat niet.”

Wanneer een reporter van Mirror Star vraagt of hij zich een jongen of eerder een meisje voelt, antwoordt hij eerst jongen. Maar dat antwoord verandert als Nikki tussenkomt en vraagt “Of ben je gewoon een persoon?”

Pesterijen

Het gezin wordt vaak uitgejouwd en nagekeken, moeten ze toegeven. “Het was het ergst toen Star nog kleiner was en Louise begon aan haar hormonenkuur. Mensen wezen ons na, staarden naar ons en lachten ons uit. Soms volgden ze ons zelfs om ons uit te schelden. Ik ben niet snel geïntimideerd omdat ik nog als buitenwipper heb gewerkt in een homobar, maar Louise was er echt van aangedaan.”

Maar pesterijen houden het koppel niet tegen om hun zoontje aan te moedigen zijn grenzen te verleggen. “Hij zit nog in maar de crèche en wordt al onder druk gezet door de andere kinderen. Laatst kwam hij thuis en zei hij dat hij niet met de poppen mocht spelen, omdat die voor meisjes zijn.”

“We hebben hem uitgelegd dat iederéén met poppen mag spelen en dat dat een goede oefening is voor als hij later papa is. ‘Misschien word ik wel een mama’, was zijn antwoord.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees