Jongen (14) steelt de auto van zijn grootmoeder. Hij zal het zich nog zijn hele leven beklagen

Jongen (14) steelt de auto van zijn grootmoeder. Hij zal het zich nog zijn hele leven beklagen

Een 14-jarige jongen die de auto van zijn grootmoeder had geleend, heeft een verschrikkelijk ongeluk veroorzaakt. Twee vriendinnetjes die hij had opgepikt overleefden de klap niet.

De jongen zat in een jeugdinstelling en mocht de instelling voor drie dagen verlaten. Tijdens zijn ‘verlof’ stal hij de auto van zijn grootmoeder en pikte hij enkele vriendjes op: twee meisjes en twee jongens. Toen een patrouille in het Amerikaanse Woodward in Oklahoma opmerkte dat hij een stopsein negeerde, zette ze de achtervolging in. De jongen probeerde het politievoertuig van zich af te schudden, maar daarbij ging de auto overkop en werden drie van de vijf passagiers - die geen veiligheidsgordel droegen - uit het voertuig geslingerd.

Jongen (14) steelt de auto van zijn grootmoeder. Hij zal het zich nog zijn hele leven beklagen
Katana (13) kwam samen met een vriendinnetje om bij de crash

Twee meisjes, van 12 en 13 jaar oud, overleefden de crash niet. “We zijn ziek. We zijn helemaal van streek. Het is hartverscheurend. We proberen het te vatten”, aldus de moeder van Katana, één van de slachtoffers. “Het was zo’n slim meisje. Ze was zo lief. Ze was alleen rebels.”

Tweevoudige doodslag

De jongen die de wagen bestuurde verscheen intussen voor de jeugdrechter op beschuldiging van tweevoudige doodslag. Hijzelf en één van de twee andere jongens droegen een gordel en bleven ongedeerd. De toestand van de jongen die uit de wagen werd geslingerd is stabiel.

“Hij heeft er spijt van”, aldus zijn moeder. “Hij wou dat hij gestorven was in plaats van hen. Hij deed dit niet met opzet. Hij was bang. Hij wilde het stoplicht niet missen. Hij was gewoon zo bang, hij wilde niet opgesloten worden.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees