Hele land in shock: twee meisjes van 10 en 11 blijken hoogzwanger

Hele land in shock: twee meisjes van 10 en 11 blijken hoogzwanger

themabeeld Foto: ss

Er gaat een schokgolf door het Latijns-Amerikaanse land Argentinië. Nadat eerder al een meisje van 10 zwanger bleek te zijn nadat ze verkracht was door haar oom, is nu ook een meisje van 11 zwanger.

Afgelopen week bleek dat een meisje van 10 uit de provincie Menzoda zwanger was. Ze was verkracht door haar 23-jarige nonkel, die vrijdag intussen werd gearresteerd. Het meisje was zich niet bewust van de zwangerschap. Pas nadat haar moeder haar mee naar het ziekenhuis had genomen omdat het meisje bleef klagen over buikpijn, werd ontdekt dat het meisje intussen 32 weken zwanger was. Omdat het meisje wat struis is, hadden haar ouders niet eerder iets in de gaten. De nonkel van het meisje had een aantal maanden bij de familie ingewoond. Het is in die periode dat hij de jonge tiener heeft misbruikt.

Abortus is verboden in Argentinië, maar kan wel toegelaten worden als de zwangerschap het gevolg is van seksueel misbruik. Maar omdat het meisje al 8 maanden zwanger is, is abortus niet meer mogelijk. De ouders van het meisje zullen moeten beslissen of ze de zorg voor de baby van hun dochter op zich zullen nemen.

Amper een paar dagen nadat die zaak de publieke opinie in Argentinië beroerde, is er een soortelijke zaak boven water gekomen. Een meisje van 11 blijkt 25 weken zwanger, zo melden lokale media. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis van Tunuyan. Het meisje zou verkracht zijn geweest door haar stiefvader.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees