Glimmend chroom, lederen zetels.. en stank

FOTO. Vandaag is rood op vierde oldtimertreffen Heusden

Batman, the A-team, John Travolta, Cruella de Vil en kapitein Zeppos: wat hebben ze gemeen? Juist, ze verplaatsten zich allemaal met speciale bolides en oldtimers die tot ons collectief autogeheugen behoren. Zeppos zelfs met eentje die ook gewoon te water kon worden gelaten. De helden van toen waren niet op het Oldtimertreffen in Heusden zondagmiddag, maar heel wat van de voertuigen waar ze zo in pasten, waren er wel. Met veel, heel veel. "Ruim 250", aldus ceremoniemeester Guy De Schuyter die ze tijdens het "Concours d'Elegance" op het rode voltapijt liet voorrijden voor een kort of langer babbeltje, alvorens ze zich naar de statische show in de Zandakkerlaan begaven.

Een bestand van merken hebben we niet neergekrabbeld, maar de foto's spreken voor zich. En geloof ons: net zoals bij Marco Borsato was het overtreffende kleur rood, nog altijd de lievelingskleur van veel autofreaks - oldtimers of niet. "Hier zijn geen woorden voor", klonk het bij kenner Guy toen een aantal speciallekes het podium passeerden. En om het allemaal niet te romantisch te laten lijken: oldtimers die eens lekker ophalen of staan te tuffen in het dorp: het gaat gepaard met de stank van ronkende en hete motoren, waaraan je je makkelijk kon verwarmen. Tussen de lange sliert ook een bescheiden Volkswagen Kever, waarin schepen van Feestelijkheden Elsie Sierens aan het stuur zat, met Mieke Mertens, de partner van Yves De Lausnay, als codriver. Schepen Sierens bekende overigens dat ze vannacht al had gedroomd dat ze de kever niet meer aan de praat kreeg, ook al stond die op hetzelfde moment nog netjes op haar oprit geparkeerd. 

Ook het publiek droomde trouwens luidop van al dat glimmende metaal en die fonkelende lederen zetels, want het was in erg ruime getale opgekomen, beladen met fototoestellen en smartphones. Terwijl u ook gewoon de uitgebreide fotoreeks kan bekijken op onze gemeentesite van Het Nieuwsblad. Klik, kijk, droom en geniet van het fijne spektakel tijdens het vierde Oldtimertreffen op de kermiszondag in Heusden. Nu al agenderen voor volgend jaar: op 12 augustus 2018 rijden ze weer door het dorp. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio