Metalfans geven elkaar ja-woord bij metalburgemeester en bruidsmeisjes in leder

Kortrijk / Retie / Torhout / Lanaken -

Metalfestival Alcatraz vierde zijn tiende verjaardag, en dat zal iedereen geweten hebben. Bijna 25.000 bezoekers konden genieten van zo’n veertig topacts. Dit jaar zette de organisatie, met onder meer drie huwelijken, nog meer in op randanimatie.

Bijna 25.000 metalheads vierden de tiende verjaardag van Alcatraz op de site van de Lange Munte. In die tien jaar ontpopte het metalfestival zich tot het kleine maar gezellige broertje van Graspop.

Met bands als Ghost, Saxon en Korn sprak de affiche een heel breed publiek aan, van jonge rockgod tot net niet gepensioneerde metalfan. Niet enkel de muziek bekoorde de vele aanwezigen. Met het bijzondere decor - toeschouwers waanden er zich haast in een gevangenis - en de vele randanimatie maken de organisatoren van Alcatraz een onvergetelijke beleving.

Haka aanleren

Ondanks de regen waren enkele moedige zielen toch uit hun tent gekomen om een haka aan te leren. Een tiental muziekliefhebbers stootte, onder begeleiding van Nieuw-Zeelander Nick, oerkreten uit om zo de dag te starten. Ook Frederik De Dier (28) uit Aalst deed mee. Al was dat niet voorzien. “Ik trouw binnenkort en mijn vrienden ontvoerden me. Ze brachten me vanop het werk hierheen”, klonk het.

Voor Frederik volgt de huwelijksplechtigheid binnenkort. Drie andere koppels kregen de kans om hun liefde al op Alcatraz te bezegelen. Officieus, dan wel. Maar trouwen voor de metalcommunity heeft voor sommigen meer betekenis dan een wettelijk huwelijk.

Liefdestempel

Daarom werd het rock- en woestijncafé El Presidio even omgetoverd tot een liefdestempel. Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD), zelf ook een metalfan, kwam de gelukkige paartjes in de echt verbinden en had daarvoor twee in leder gehulde bruidsmeisjes meegebracht. Met de Trumpiaanse woorden “Ladies, show me your pussies” verklaarde hij de ceremonie voor geopend.

Jan Danneels (40) en Inge Daems (37) uit Retie waren de eersten die, met handboeien aan elkaar bevestigd, voor het altaar verschenen. “We zijn al veertien jaar gehuwd, twintig jaar samen en het is Jans veertigste verjaardag”, verklaart Inge, die samen met haar man het metalfestival Frietrock organiseert. “Trouwen op Alcatraz is alvast een speciale ervaring”, klonk het nog.

Niet zo romantisch

Ook Hera Vandenbogaerde (36) uit Torhout had zich voor de metal-huwelijksplechtigheid ingeschreven zonder medeweten van haar metalman, Steven Kerckhove (41). “Het mag dan misschien niet zo romantisch zijn, dit is wel zalig. Voor ons is dit officieel, ik ben de gelukkigste vrouw ter wereld.”

Gerry Verstreken (46) uit Lanaken en Gina Djie (47) uit Amsterdam stapten ook in het Alcatraz-huwelijksbootje. “Wij wilden eigenlijk al heel lang trouwen, maar door financiële moeilijkheden kwamen we er nog niet toe”, gaf Gerry toe. “Dat we hier voor de metalcommunity mogen trouwen, betekent veel voor ons”, zegt Gerry.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees