Speelstraat lokt jonge gezinnen naar Melkrock

De sfeer zat erin vanaf de eerste noot. Foto: kvp

Tielt -

Veel jonge gezinnen met kinderen kwamen afgelopen zondag de sfeer opsnuiven op de twintigste editie van Melkrock. Al twee decennia kan het evenement op ruime belangstelling rekenen.

De bestuursleden van vzw Heelal kunnen terugblikken op een geslaagde twintigste editie van het Melkrockfestival. “We zijn best tevreden”, zegt Sammy Ceuninck uittredend voorzitter. “We hadden een goeie online voorverkoop en de festivalweide liep sneller vol dan bij voorgaande edities. De weergoden waren ons goedgezind en de sfeer zat erin vanaf de eerste noot.”

Loomstate, winnaar van de Melkrock-rally, kreeg de eer om het Tielts festival te openen. Met André Brasseur, De Mens en J.Berhardt wisten de organisatoren enkele bekende namen uit de Belgische muziekwereld te strikken.

Familiesfeer

Met de speelstraat had de organisatie een belangrijke troef voor jonge gezinnen met kinderen. “We willen een familiale sfeer creëren naast de optredens”, zegt Sammy. “Vele aanwezigen kwamen al toen ze jong waren, nu komen ze nog maar dan met hun kinderen.

“Het festival is op maat van jonge gezinnen met kinderen”, klinkt het bij de jonge ouders. “Met vrienden komen we in de namiddag, de kinderen genieten van het grote speeldorp en wij pikken de optredens mee. In de late namiddag brengen wij de kinderen naar huis en genieten we van de avondoptredens.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio