Basketbalclub in de problemen: “Geen aanhangwagen, geen wedstrijden”

De rolstoelbasketploeg won vorig jaar de Beker van Vlaanderen en speelde de finale van België. Foto: DLI

Zedelgem / Veldegem -

Basketbalclub Dienstenaanhuis Lions Zedelgem zit met een groot probleem. De aanhangwagen voor de rolstoelbasketbalploeg begaf het en zo komt de competitie in het gedrang. “Zelf hebben we de financiële middelen niet”, zegt voorzitter Ricardo Naeyaert. Samen met de teamleden hoopt hij op steun van sympathisanten.

Sportief gaat het de Veldegemse basketbalclub voor de wind. De rolstoelbasketploeg won vorig jaar de Beker van Vlaanderen en speelde de finale van België. Natoye, Herk-de-Stad, Leuven, Hasselt... Voor de competitie doorkruist het Veldegemse team het hele land. En daar is een aanhangwagen voor nodig, die de sportrolstoelen vervoert.

“Maar daar zit nu juist het probleem”, zegt Ricardo Naeyaert, sinds 2012 voorzitter van de bloeiende vereniging met in totaal 275 leden. “Na jaren trouwe dienst raakte de aanhangwagen defect. We probeerden alles om de wagen te herstellen, maar dat bleek onmogelijk.”

En dus moet de club op zoek naar een nieuwe aanhangwagen. “Zelf hebben we de financiële middelen niet om een nieuwe aanhangwagen te kopen”, zegt Ricardo. “Daardoor dreigen we de start van de competitie te missen. Onze oefenwedstrijden in augustus en september hebben we zo kunnen regelen dat we altijd thuis spelen. Maar vanaf 1 oktober start de competitie en staan er zo'n twintig uitwedstrijden gepland in heel België. Zonder aanhangwagen kunnen we onmogelijk deelnemen.”

Vijf euro

De nieuwe competitie komt er aan en de club mag dus niet talmen. “We lieten verschillende offertes opmaken en daaruit blijkt dat een overdekte aanhangwagen voor twintig rolwagens zo'n 2.500 euro kost”, zegt Ricardo. “Hopelijk zijn er bedrijven of sympathisanten die ons kunnen helpen. We zoeken maximaal vijfhonderd personen die minstens vijf euro schenken. Op de nieuwe aanhangwagen voorzien we vijfhonderd sponsorkadertjes waar een naam of logo kan geplaatst worden. Eén kader kost vijf euro. Wie meer dan vijf euro sponsort, krijgt meerdere kaders ter beschikking. Het geld zal goed besteed worden voor onze jeugdploeg en twee volwassen teams”, belooft de voorzitter.

INFO

Info: www.sjzlions.be of Ricardo Naeyaert, 0472-75 77 48.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio