Afscheid van verongelukte restauranthouder: “We hadden samen nog zoveel dromen”

Oosterzele / Lochristi -

Er werd zaterdag massaal afscheid genomen van Kris Manssens uit Balegem die op terugweg van zijn reis naar Kroatië om het leven kwam bij een verkeersongeval in Duitsland. Zijn vrouw en zoon liggen nog altijd in het ziekenhuis.

Duizend mensen kwamen afscheid nemen van Kris in het crematorium Westlede in Lochristi. Kris was goed bekend in de streek, als kind van horeca-uitbaters bouwde hij samen met zijn vrouw Tamara Mallefroy en later ook zijn zoon Massimo het restaurant 't Romeins Hof in Velzeke uit.

Tijdens de vakantie trok het gezin met de mobilhome naar Kroatië. Op de terugweg werden ze op 28 juli op de snelweg ter hoogte van Schusselfeld in een file achteraan aangereden door een vrachtwagen. Kris stierf ter plaatse. De hond Sky liet eveneens het leven maar ving de klap op voor zoon Massimo die hierdoor het ongeval overleefde. Ook echtgenote Tamara overleefde. Beiden werden zwaargewond naar verschillende ziekenhuizen gebracht en in de daaropvolgende dagen herhaaldelijk geopereerd. Intussen zijn ze terug in ons land en delen ze een kamer in het UZ Gent. De begrafenisplechtigheid konden ze niet bijwonen. De dienst werd wel opgenomen zodat ze die later kunnen bekijken.

Kris maakte deel uit van een hardwerkende familie maar genoot ook van het leven en zijn gezin. Dat bleek ook uit de vele getuigenissen van de familieleden. Tamara en Massimo hadden in het ziekenhuis een herdenkingstekst geschreven die werd voorgelezen.

Middelbare school

“We leerden elkaar kennen op de middelbare school,” blikt Tamara terug. “In 1995 zijn we getrouwd. We realiseerden de droom om een eigen restaurant te beginnen. We ondernamen alles samen en we hadden nog zoveel dromen. Sky maakte deel uit van ons gezin. Hij is nu ook bij Kris. Ooit zien we elkaar terug”.

“Kris betekende heel veel voor mij”, zegt zus Sabrina. “We trokken als kind altijd partij voor elkaar. ik ben nog steeds zo fier op hem. Overal werd hij graag gezien. Op elk feest was hij de eerste om er de sfeer in te brengen. Toen vader er niet meer was, zorgde hij voor moeder. Samen met Tamara hebben ze haar opnieuw gelukkig gemaakt. De grote steun die we krijgen, doet deugd. Spijtig genoeg kunnen we hem niet terughalen.”

Een delegatie van voetbalclub SK Munkzwalm B kwam een laatste groet brengen. Kris voetbalde vroeger bij Rozebeke. Enkele vrienden die zaalvoetbal en minivoetbal speelden, besloten een nieuwe club op te richten die in september voor het eerst aantreedt in de competitie. De nieuwe ploeg heet SK Munkzwalm B. Het voormalige Rozebeke maakt daar nu ook deel van uit. Bij de ploeg zijn Kris’ neven Jochen en Joachim aangesloten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees