Francken over migranten in Maximiliaanpark: "Opsluiten en het land uitzetten"

Francken: "Illegalen in Brussel opsluiten". Video: VEK

Brussel -

Er komt geen opvang voor zo'n 300 illegale migranten in het Maximiliaanpark in Brussel. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). De migranten aan het noordstation in Brussel willen geen asiel vragen in ons land maar doorreizen naar het Verenigd Koninkrijk.

De laatste weken is er opnieuw veel overlast rondom het Maximiliaanpark en het Noordstation. Honderden transmigranten verblijven er in de parken en speeltuinen. Vorige week had Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt al van de federale regering geëist dat er een tijdelijk opvangcentrum zou komen. “Ik snap dat ze hen niet alle comfort willen geven, omdat ze dan niet meer weg willen. Maar Francken moet zijn handen niet in onschuld wassen en zeggen dat dit tot de lokale bevoegdheden behoort. Dat is schandalig”, stelde Clerfayt duidelijk.

Pre-opvangcentrum

Intussen heeft plaatsvervangend burgemeester van Schaarbeek Bernard Guillaume (MR) aangekondigt dat er een pre-opvangcentrum in de buurt komt.

LEES OOK. Vluchtelingen klagen over politiemensen die hen komen “afpersen” in Brussels park: “Ze slaan soms met matrak op slapende mensen”

Maar staatssecretaris Francken is daar niet mee opgezet. "Deze mensen willen geen asiel in België en willen doorreizen naar het Verenigd Koninkrijk. Ik geef geen opvang aan illegale migranten. Die mensen zal ik opsluiten en terugsturen als ze niet vrijwillig terugkeren."

Morgenavond komt het burgerplatform bijeen om te bekijken hoe ze de migranten kunnen helpen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees