In woestijn achtergelaten baby nipt van de dood gered: “Haar vingers waren afgebeten door ratten en katten”

In woestijn achtergelaten baby nipt van de dood gered: “Haar vingers waren afgebeten door ratten en katten”

Foto: rr

Agenten hebben in de Iraakse woestijn een achtergelaten baby teruggevonden. De toestand van het meisje was zorgwekkend.

De baby werd teruggevonden in de woestijn van Diala, nabij de stad Baqouba. De agenten die haar vonden, zeggen dat de toestand van het meisje zorgwekkend was. “Ze was op sterven na dood”, zegt Galib Atia van de Iraakse politie.

Het kind was achtergelaten zonder water of voedsel in de woestijn. Bovendien vertoonde het meisje ook meerdere bijtwonden over heel haar lichaam. “Haar vijf vingers aan haar rechterhand werden afgebeten. Ook aan enkele vingers aan haar linkerhand werd gebeten.” De politie vermoedt dat het wellicht katten en ratten geweest zijn die het meisje hebben gebeten.

De agenten hebben de baby naar het ziekenhuis van Betool gebracht, waar het meisje kon verzorgd worden. De baby zou intussen aan de beterhand zijn. Volgens haar verzorgers, is de baby een mirakel. “Moest ze een paar uur later gevonden zijn geweest, dan was ze dood.”

Het is onduidelijk wie de ouders zijn of waarom de baby werd achtergelaten. De politie is nog op zoek naar de ouders. Meerdere families en ngo’s hebben al voorgesteld het kindje te adopteren.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees