Nog meer woonwagens, maar bewoners vertrekken vandaag

Huldenberg / Sint-Agatha-Rode -

De groep woonwagenbewoners die vrijdag het oude voetbalveld langs de Leuvensebaan in Sint-Agatha-Rode inpalmde, is zaterdag nog gegroeid.

Inmiddels zijn ze al met zo'n tweehonderd, onder wie ook heel wat kinderen. Het gemeentebestuur heeft zaterdag een crisisvergadering gehouden, met de politie en de diensten van de gouverneur. Er werd beslist om toch in water te voorzien op het terrein, vooral om humanitaire redenen. De woonwagenbewoners kwamen vrijdagnamiddag aan en veroorzaakten meteen chaos. De groep uit de buurt van Parijs stond vorig jaar ook op het privéterrein, maar na hun vertrek had de eigenaar de toegang afgebakend met een greppel. Dat hield de woonwagenbewoners echter niet tegen. Een aantal wagens blokkeerde de rijbaan, terwijl de reizigers zich toegang verschaften tot het terrein. Urenlang kon er geen verkeer door. Politie en gemeentediensten stonden machteloos.

De woonwagenbewoners beloofden vandaag te vertrekken naar een volgende locatie in de buurt van Charleroi. “Ik hoop dat ze zich aan die afspraak houden”, zegt burgemeester Danny Vangoidsenhoven(Open VLD). Hij is alleszins niet de enige die dat hoopt, want veel buurtbewoners voelen zich niet op hun gemak met de grote groep caravans vlakbij. De politie is ter plaatse om een oogje in het zeil te houden, maar verschillende inwoners vrezen inbraken en geluidsoverlast.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio