Nieuw: een webshop voor tweedehandsfietsen in Gent

Nieuw: een webshop voor tweedehandsfietsen in Gent

Said Soussi: “Mensen hebben steeds minder tijd om naar de fietsenwinkel te gaan.” Foto: fvv

Gent -

Fietsen zit in de lift in Gent en dat heeft ook ‘Fietsenmaeker’ Said Soussi begrepen. Als een van de eersten opent hij een webshop speciaal voor tweedehandsfietsen. Om de drie weken houdt Soussi bovendien een stockverkoop, zoals zondag in Sint-Amandsberg.

Iedereen heeft het tegenwoordig druk druk druk, maar Said Soussi van Fietsenmaeker – met ae – had het zondag écht druk. In zijn magazijn in de Klinkkouterstraat in Sint-Amandsberg verkocht hij een honderdtal tweedehandsfietsen en dat lokte heel veel volk. Pas rond 17 uur had hij een kwartiertje tijd om zijn plannen uit de doeken te doen.

De stockverkoop is het vervolg op een nog slimmer plan van Soussi. Hij is een maand geleden gestart met een website waarop nagenoeg alleen tweedehandsfietsen worden verkocht. “Een webshop voor tweedehandsfietsen is bij mijn weten uniek”, zegt de fietsenmaker. “De fietsen staan pico bello in orde en worden thuis geleverd met garantie.”

Gat in de markt

Soussi weet wel waarom hij in het gat in de markt is gesprongen. “Mensen hebben steeds minder tijd om naar de winkel te gaan. Dat geldt ook voor fietsenwinkels. Bovendien is in Gent de interesse in tweedehandsfietsen de jongste jaren enorm toegenomen. Omdat er veel fietsen worden gestolen, maar ook om budgettaire redenen.”

Nieuw: een webshop voor tweedehandsfietsen in Gent
Een voorbeeld van de fietsen in het aanbod. Foto: rr

De Belg met Marokkaanse ouders kent de fietsenwereld goed. Al tijdens zijn studie taalkunde kocht hij fietsen op, zette ze in orde en verkocht ze door om een zakcentje te verdienen. “Na mijn studies moest ik kiezen welk pad ik wilde bewandelen en in 2005 opende ik mijn winkel Fietsenmaeker op het Sint-Pietersplein. De zaken gaan goed, ook door het mobiliteitsplan. Ik heb al twee personeelsleden en nu zet ik de volgende stappen. ”

Goede service

Waar het zal eindigen, weet Soussi niet. “Ik heb geen economisch target. Ik wil vooral mijn klanten gelukkig maken door hen een goede service te bieden. Of ik zelf van fietsen hou? Als het goed weer is, maar zeker niet op hoog niveau. Veeleer recreatief.”

INFO

www.tweedehandsfiets.net

Corrigeer

IN HET NIEUWS

.

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees