Op zoek naar de job? 1.000 vacatures in Antwerpse haven raken niet ingevuld

Op zoek naar de job? 1.000 vacatures in Antwerpse haven raken niet ingevuld

Foto: Joris Herregods

Brussel / Antwerpen -

Om het tekort aan havenarbeiders aan te pakken, besliste het secretariaat van de havenwerkgevers CEPA dit voorjaar om het aantal op te leiden dokwerkers op te trekken tot 340. Nu wordt dat aantal opgetrokken tot 450. “Maar daar blijft het niet bij”, zegt CEPA-directeur Guy Vankrunkelsven maandag. “Als het van ons afhangt, zouden we dit cijfer volgend jaar willen optrekken tot vijfhonderd of zelfs zeshonderd nieuwe havenarbeiders.”

“Het blijft aartsmoeilijk om de juiste mensen te vinden op alle mogelijk echelons”, zegt Walter Van Mechelen, de voorzitter van de havenwerkgeversorganisatie Alfaport/VOKA. “Ik overdrijf zeker niet als ik zeg dat er in het ruime havengebied permanent zeker duizend jobs - op alle niveaus - moeilijk of niet ingevuld geraken.”

Van Mechelen vindt het moeilijk om op te tornen tegen de IT-sector. “Wij hebben uiteraard ook IT- en IT-gerelateerde mensen nodig. Maar de IT-bedrijven zelf gaan met alles lopen. Ze moeten vanuit die sector maar met autosleutels rinkelen of jongeren vallen daarvoor. Wij kunnen dat veelal niet.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio