Drukke tenniszomer op sportpark Bergenmeers

Stefan Wauters en Klaartje Liebens winnen open enkel tornooi van Racso

Destelbergen - Niet titelverdedigers Dick Norman en Maxine Vangampelaere, maar wel reekshoofden Stefan Wauters (A-nationaal 28) en Klaartje Liebens (A-nationaal op 15 in de ranking) wonnen het open enkel tornooi van TC Racso in de thuisbasis van sportpark Bergenmeers. Met bijna vierhonderd deelnemers kreeg het tornooi een kwart meer tennistoppers over de vloer dan vorig jaar.

Van de 394 deelnemers die het open enkel de voorbije twee weken betwistten, kwame er liefst 100 deelnemers uit het ledenbestand van TC Racso zelf. Met 21 reeksen in het criterium en het Belgian Circuit tornooi in dames 1 en heren 1 werd het in Destelbergen een prestigieus viersterrentornooi dat zijn voetje kon zetten naast absolute toptornooien in Vlaanderen. Vangampelaere en Norman gingen er dus vroegtijdig uit, maar in liefst vijf reeksen bleef de zege binnen TC Racso: Amber Bourguillioen (Dames 4), Aline Strobbe ( Dames 5), Kristof Van desteene (Heren 45/1), Christophe Marichal ( Heren 45/2)  en Lander Volckaert (Heren 3) hielden de trofeeën in eigen huis. 
De tennisdrukte blijft duren aan de site Bergenmeers, want op 26 augustus start het jeugdtornooi waarvan de finales op 3 september worden gespeeld. Tussen 1 en 10 september is er een dubbeltornooi. 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio