Gents nieuwste cocktailbar is open... en iedereen is welkom

In het Postgebouw op de Gentse Korenmarkt is dinsdag niet alleen een nieuw hotel geopend, maar ook een prachtige cocktailbar, met zicht op de Graslei. Achter de bar van The Cobbler: de bekende shaker Jurgen Nobels. En, goed nieuws: iedereen is welkom. Hotelgast of niet.

Dinsdag heeft het gloednieuwe hotel 1898 The Post de deuren geopend op de bovenste twee verdiepingen van het Postgebouw op de Gentse Korenmarkt. Een mijlpaal, waardoor het enorme gebouw na moeilijke jaren eindelijk volledig ingevuld is. Ingebed in het hotel zit ook een prachtige cocktailbar, The Cobbler. Vernoemd naar een type cocktailshaker.

The Cobbler is voor iedereen toegankelijk, ook voor wie geen gast is van het hotel. Via de hoofdingang van het hotel, aan de Graslei, kan iedereen er vanaf nu zeven dagen op zeven vanaf 17 uur cocktails komen drinken met zicht op de Graslei. De bekende Gentse cocktailshaker Jurgen Nobels staat achter de bar. “Iedereen is hier welkom, ook niet-hotelgasten. En er is hier geen dresscode of zo. We willen niet elitair doen."

Vertel, wat is het idee achter The Cobbler?
Jurgen Nobels: "Het moet een tweede thuis zijn voor de mensen. We gaan voor een zeer huiselijk gevoel. NIet alleen voor de hotelgasten, ook voor de externe gasten. Mensen moeten zich welkom voelen. Het is een exclusiever product, dat zeker. Maar het mag zeker niet te elitair zijn. Mensen moeten hier graag komen zonder in een sfeer van exclusiviteit te zitten. Mensen moeten hier gelukkiger buiten komen dan ze binnen zijn gegaan. Dat wordt hier erg belangrijk."

De bar is prachtig gelegen en vormgegeven. Is het de bedoeling dat ik me opkleed als ik hier iets kom drinken?
Nobels: "Het is niet de bedoeling dat je hier in kostuum komt. We willen het toegankelijk houden, de drempel niet te hoog maken. Je komt hier zoals je wil, we willen niet elitair doen. In bikini of een zwemshort met teensletsen misschien niet, maar het is niet de bedoeling om met een dresscode of een buitenwipper te werken. Iedereen komt zoals hij of zij wil."

Serveren jullie ook eten?
Nobels: "Vanaf 17 uur is het cocktailbar, maar je bent al welkom in The Cobbler vanaf 7 uur. Je kan hier ontbijten (mits reservatie), 's middags een koffietje drinken en een taartje eten en vanaf 17 uur tot middernacht cocktails, wijn en biertjes drinken. 's Avonds zijn er ook tapas beschikbaar: kaas van het Hinkelspel, charcuterie van Dierendonck, burrata door Gentse Italianen gemaakt, sardientjes... Toegankelijke bar bites. 's Middags is er ook een kleine lunch, waar je per bord betaalt."

Je bent al lang geen onbekende meer in het cocktailwereldje. Hoe ben jij hier terechtgekomen?
Nobels: "Via via eigenlijk, via een gemeenschappelijke kennis van de eigenaar. Ik was net op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dit is sowieso een vrij imposante plaats, maar het kwam ook op het perfecte moment voor mij. Voor een hotelbar kan je niet beter zitten dan op een iconische locatie zoals deze. Zeker als je weet van waar het gebouw komt en hoe lang het leeg heeft gestaan. En dan opeens dit, dat is van niets naar iets prachtig."

Er zijn al verschillende cocktailbars in Gent. Waar staan jullie daartussen?
Nobels: "Ja, er zijn zeer leuke bars in Gent: Jigger's, The Drifter, Uncle Babes... Wij willen die zeker niet kopiëren, maar iets unieks bieden. Elke bar heeft zijn eigenheid. Qua kwaliteit van cocktails willen we zeker tussen die groep gaan staan, maar onze locatie maakt er weer iets anders van."

Is Gent nu dé cocktailstad van Vlaanderen?
Nobels: "Gent mag zeker naast Antwerpen gaan staan. Dat zijn de twee steden waar het gebeurt op vlak van cocktails. We proberen elkaar de hele tijd voorbij te steken. Gent stond lange tijd hoog, maar er zijn recent nog een paar nieuwe bars bijgekomen in Antwerpen. Met dit project is het terug aan Gent. Het is een eeuwige strijd. Maar we zijn allemaal vrienden en collega's in de barscene."

De huiscocktail heet ook The Cobbler. Wat zit erin? 
Nobels: "Een cobbler is een soort shaker, maar het is ook een zeer iconische cocktail op basis van sherry met suiker, sinaasappel en crushed ice. Die serveren we klassiek als huiscocktail. Maar we doen ook een Cobbler's Cobbler: een Cobbler in een cobbler in The Cobbler. (lacht) Dat was het idee. Het is een twist op de klassieke sherry-Cobbler. Je moet maar naar hier komen om die te proeven."

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio