Wie helpt burgemeester zoeken naar locatie voor 200 woonwagenbewoners ?

Wie helpt burgemeester zoeken naar locatie voor 200 woonwagenbewoners ?

De woonwagenbewoners blokkeerden de rijweg

Huldenberg -

In Sint-Agatha-Rode (Huldenberg) bevinden de circa 200 Franse woonwagenbewoners zich maandag met hun 60-tal caravans nog steeds op een verlaten voetbalsite langs de Leuvensebaan waar ze vrijdag onverwacht en zonder toelating neerstreken. Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven (Open Vld) zocht in de loop van de dag - tot dusver tevergeefs - naar een alternatieve locatie waar de groep naartoe kan.

In de loop van zaterdag hadden de verantwoordelijken van de woonwagenbewoners zich nochtans bereid verklaard om in de loop van maandag te vertrekken, maar dit gebeurde vooralsnog niet. “Er is nog steeds een bereidheid om te vertrekken op voorwaarde dat ze ergens anders terecht kunnen. Ze willen nog een tweetal weken in ons land blijven. We bewandelen diverse pistes maar voorlopig zonder resultaat. Op de verlaten voetbalsite kunnen ze niet blijven omdat deze private grond bij gebrek aan infrastructuur hiertoe volledig ongeschikt is”, aldus Vangoidtsenhoven die de afgelopen dagen zorgde voor waterbevoorrading van de groep.

De Huldenbergse burgemeester is bijzonder ontevreden over het gebrek aan steun dat hij tot dusver van hogerhand ontving om dit probleem op te lossen. “Het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid heeft ondanks herhaaldelijk aandringen nog steeds niets laten weten”, aldus Vangoidsenhoven. Wel aanwezig is de verbindingsofficier van de Vlaams-Brabantse gouverneur die ook reeds contact opnam met de groep en mee zoekt naar een oplossing. Vangoidtsenhoven kreeg al wel een aantal mogelijke locaties aangereikt door zijn partijvoorzitter Gwendolyn Rutten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees