F1-team Stoffel Vandoorne droomt van een eigen F1-race

F1-team Stoffel Vandoorne droomt van een eigen F1-race

Woking International Circuit Foto: McLaren F1 team

Het McLaren F1 team, de renstal waarvoor onze landgenoot Stoffel Vandoorne rijdt, zou graag een F1-race in Woking georganiseerd zien, de plaats waar de F1-fabriek van McLaren gevestigd is.

McLaren stelde vandaag haar plannen voor het 'Woking International Circuit' voor, een even ambitieus alsook gek plan. In ieder geval moet iemand in het McLaren Technology Center op het idee zijn gekomen ...

"Waarom niet?" zegt Jonathan Neale van McLaren. "Waarom brengen we de Formule 1 niet naar de straten van Woking? Los van de enorme sociale en financiële engagementen, het opbouwen van de nodige infrastructuur, het opnieuw aanleggen van straten en opnieuw asfalteren, het plaatsen van de vangrails en tribunes, het betalen van de organisatievergoeding en de goedkeuring door de FIA denk ik niet dat er andere hinderpalen zijn."

Het idee voor een eventuele F1-race in Woking dateert al van eind de jaren negentig. 

"In 1998 racete Mika Hakkinen met zijn McLaren door de straten van Woking," aldus McLaren-CEO Zak Brown. "Als ik zeg 'racete' dan bedoel ik eigenlijk niet echt racen, hij reed doorheen de straten. Dat was misschien nog de grootste uitdaging voor Mika want hij reed nooit echt traag met iets."

"Desondanks was dat een klein vonkje dat het vuur veroorzaakte en tot een idee uitgroeide: een F1-race organiseren in onze achtertuin, Woking," besluit Brown.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Corrigeer