Alleenstaande moeder fietst met éénjarig dochtertje naar Barcelona

Alleenstaande moeder fietst met éénjarig dochtertje naar Barcelona

Emmanuelle (links) ontmoet heel wat mensen tijdens haar fietstocht. Foto: svov

Dendermonde -

Emmanuelle De Bock maakt samen met haar éénjarig dochtertje Lily een fietstocht naar Barcelona. Hiermee wil ze aandacht voor alleenstaande moeders in Afrika vragen.

De fietstocht van Emmanuelle en haar dochtertje Lily gaat van Dendermonde naar Spanje om de problematiek rond alleenstaande mama's in Afrika onder de aandacht te brengen.

“In 2013 trok ik voor de eerste keer naar Afrika om er vrijwilligerswerk te doen”, zegt Emmanuelle. “Ondertussen zijn we vijf jaar verder en heb ik mogen meedraaien in verschillende lovenswaardige humanitaire projecten in onderwijs, microfinanciering en gelijkheid van kansen en rechten. In 2016 is mijn dochtertje Lily geboren en werd ik zelf een alleenstaande mama. Soms neemt het leven onverwachte wendingen en zijn de ongeplande verrassingen de mooiste ooit.”

Vzw opgericht

Vanaf week tien in de zwangerschap draaide het voor Emmanuelle alleen nog om haar en haar dochtertje. “Met Lily in de buik heb ik nog heel wat missies ondernomen, van de beklimming van de Mount Meru tot expedities in het noorden van India en Nepal”, zegt ze. “En bij haar geboorte heb ik me voorgenomen niet stil te blijven zitten en te proberen mijn steentje te blijven bijdragen. Dat het leven als alleenstaande mama niet altijd vlot verloopt, spreekt voor zich, maar de uitdagingen zijn nog zoveel groter in de ontwikkelingslanden waar ik al die tijd vertoefd heb. In België hebben we een sociale verzorgingsstaat, goede medische zorgen en welvaart. Een kind alleen opvoeden zonder hulp van een partner en zonder financiële steun kan hier perfect, maar is bijvoorbeeld zeer zwaar in Tanzania, India en Nepal.”

Emmanuelle richtte de vzw Lily.care op om hen te helpen. “Ik wil mijn kennis en contacten niet verloren laten gaan. Daarom de gesponsorde fietstocht tot in Barcelona. We zijn voorbij halfweg. Het is mooi, maar ook al zwaar geweest.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio