Jelle Van Damme trekt naar Antwerp (maar moet nog even blijven bij LA Galaxy)

Jelle Van Damme trekt naar Antwerp (maar moet nog even blijven bij LA Galaxy)

Foto: USA Today Sports

Jelle Van Damme heeft zijn keuze gemaakt. De 33-jarige verdediger wijst een aanbod van AA Gent af en heeft een mondelinge overeenkomst gesloten met Antwerp. Van Damme zal er een contract tekenen voor twee seizoenen. Zijn manager Nico Vaesen bevestigde woensdagavond de transfer aan Sporza, al mag de verdediger pas weg als de transfer van zijn vervanger helemaal rond is.

AA Gent zette de voorbije dagen hoog in op de 33-jarige ex-Rode Duivel Jelle Van Damme van LA Galaxy. Als Belg en linkspoot was hij voor de Buffalo’s de geknipte vervanger van Gershon, die naar het Israëlische Maccabi Haifa trekt.

Maar AA Gent verliest de strijd tegen Antwerp. Het bod van AA Gent was nochtans hoger dan dat van de Antwerpenaren, maar Van Damme keert vooral terug naar België om zijn kinderen Cruz en Cleo vaker te zien. Die wonen in Hasselt bij zijn ex-vrouw Elke Clijsters. Van Damme gaat daarom ook opnieuw in Limburg wonen en dan is Gent veel minder ideaal om te gaan voetballen. Dagelijkse files van en naar de Kennedytunnel, die vermijdt Van Damme door voor Antwerp te kiezen.

LA Galaxy laat Van Damme gaan, maar zijn manager Nico Vaesen vertelde aan Sporza dat Van Damme nog even bij LA Galaxy moet blijven. De transfer van zijn vervanger, allicht de Fransman Michael Ciani, is nog niet helemaal rond. "De ploeg wil Jelle nog een paar wedstrijden laten spelen, omdat de transfer van zijn vervanger administratief nog niet afgerond is", klinkt het.

Van Damme speelde in het verleden onder meer voor Ajax, Werder Bremen, Anderlecht, Wolverhampton en Standard.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.