Verkeersovertreding begaan? Hier levert je dat een kindertekening op

Verkeersovertreding begaan? Hier levert je dat een kindertekening op

Een tekening zoals deze moet hardrijders tot inkeer brengen om hun snelheid aan te passen. Foto: if

Zaventem -

Snelheidsovertreders die in Zaventem op de bon zijn gevlogen zullen vanaf oktober een kindertekening ontvangen. Het is de bedoeling om hen op een andere manier stil te laten staan bij hun overtreding. Kinderen kunnen nog tot 10 september deelnemen.

Een boete, vergezeld van een kindertekening. Het opmerkelijke initiatief werd al in andere politiezones in ons land getest en goed bevonden. De lokale politie van Zaventem wil dan ook graag dit jaar als eerste uit onze regio mee op de kar stappen van het initiatief.

Daarom werd er een tekenwedstrijd uitgeschreven. Kinderen van 0 tot 17 jaar kunnen nog tot 10 september hun beste tekening insturen. De drie beste exemplaren zullen de boetes vergezellen richting overtreder. Voor de allerbeste tekening wordt er nog een mooie prijs voorzien.

MEGA-project

“De beste tekening wordt verkozen tijdens onze opendeurdag op 24 september”, zegt Inge Hendrix van de sociale recherche. “En vanaf september starten we opnieuw met ons MEGA-project waarbij we samenwerken met de scholen. Dat alles samen bracht ons op het idee om met het project te starten. Er zijn trouwens heel wat scholen op ons grondgebied. Vanaf september stappen we nog naar die scholen om hen bewust te maken van onze wedstrijd. Maar ook aan de kinderen willen we laten stilstaan bij verkeersveiligheid. Bestuurders die dan weer te snel reden verwachten dan weer niet dat er een kindertekening bij hun boete zal zitten. We hopen de burger op die manier bewust te maken van zijn of haar overtreding.”

Drie tekeningen

De wedstrijd is trouwens niet uitsluitend voor inwoners van Zaventem. Alle kinderen kunnen hun tekening opsturen. “Vanaf oktober hopen we de drie uitverkoren tekeningen bij de boetes te stoppen. Voorlopig zullen we dat al zeker tot het einde van dit jaar blijven doen. Als het een succes blijkt, dan trekken we misschien de lijn ook door naar volgend jaar.”

Wie graag een tekening wil opsturen, mag die naar de lokale politie van Zaventem sturen aan de Hoogstraat 20, 1930 Zaventem. De tekening moet wel op een A4-blad gemaakt zijn, mag tekst bevatten en bevat op de achterzijde best contactgegevens van de tekenaar.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees