Ghelamco zal omgevingsvergunning voor Eurostadion aanvragen

Ghelamco zal omgevingsvergunning voor Eurostadion aanvragen

Foto: jhp

Brussel -

Bouwpromotor Ghelamco gaat “eerstdaags” een aanvraag tot omgevingsvergunning indienen bij de Vlaamse overheid voor het project Eurostadion op Parking C in Grimbergen. De lopende procedures voor een stedenbouwkundige vergunning en een milieuvergunning zullen hierdoor worden ingetrokken. Dat meldt het bedrijf woensdag in een persbericht.

Het toekennen van de nodige vergunningen voor de realisatie van het Eurostadium door de deputatie Vlaams-Brabant moet ten laatste op 17 augustus , maar dat kan momenteel niet. “Zo is de buurtweg over Parking C in Grimbergen nog niet afgeschaft. Zolang kan geen enkele vergunning worden goedgekeurd”, klinkt het bij Ghelamco. “Er werd beroep aangetekend tegen de beslissing om de buurtweg af te schaffen. Dat dossier wordt nu behandeld door de Vlaamse overheid.”

En dan is er nog het mobiliteitsconvenant, noodzakelijk voor de Vlaams-Brabantse deputatie. “Maar dat werd nog steeds niet ondertekend door de bevoegde Vlaamse minister, ondanks duidelijke signalen vanuit de administratie dat het voorliggende convenant ruimschoots voldoet aan de verwachtingen.”

Vlaams niveau

In het verleden werd door verschillende betrokken partijen al gevraagd om het dossier integraal op Vlaams niveau te behandelen. Bij het indienen van de vergunningsaanvragen was dit niet mogelijk en werden de daartoe beschikbare procedures op gemeentelijk en op provinciaal niveau gevolgd. Intussen is de omgevingsvergunning in het leven geroepen, die een milieu- en bouwvergunning bevat. “Ghelamco zal nu beroep doen op deze procedure om zo het dossier integraal te laten evalueren en beoordelen door de Vlaamse overheid”, staat nog in de mededeling.

De termijn binnen de omgevingsvergunning is vastgesteld op maximaal 120 dagen vanaf de volledigverklaring van het dossier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio