Dit korps zet alle interventies en meldingen online: "Iedereen moet zien wat we doen"

Dit korps zet alle interventies en meldingen online: "Iedereen moet zien wat we doen"

Foto: vrs

Scherpenheuvel-Zichem / Diest -

Korpschef Jan Vanhauwere zwierde woensdag alle interventies uit zijn zone op internet. “Ik wil dat iedereen ziet wat we allemaal doen.”

Er vielen tussen maandag- en dinsdagochtend geen echt zware feiten voor in Diest en Scherpenheuvel-Zichem maar toch maakte korpschef Jan Vanhauwere van politiezone Demerdal DSZ toch een overzicht van meer dan veertig tussenkomsten en en registraties.

Transparantie

“We willen een transparante organisatie zijn”, zegt Vanhauwere die woensdag een heel overzicht op de webstek van het lokale korps plaatste. “Vaak gaat het om feiten die -terecht- de krant niet halen, met respect voor de privacy van de betrokkenen. Het is wel eens goed dat onze inwoners weten we allemaal doen. Een simpele aanrijding met stoffelijke schade kost onze mensen al snel een uur aan papierwerk.”

Bijstand overlijden

Naast zes aanrijdingen met enkel stoffelijke schade werd het lijstje aangevuld met onder meer bijstand bij een overlijden in Diest, vandalisme, uitrukken voor een inbraakalarm en tussenkomsten voor een familiaal geschil, verkeershinder en een vechtpartij. “Bij de vechtpartij waren de vechtersbazen al weg toen onze mensen toekwamen”, weet de korpschef. “Maar er moet wel een interventie worden aangemaakt en dat brengt werk met zich mee.” Niet alleen de interventieploegen waren druk in de weer. In het politiehuis en bij de wijkpost waren er negentien registraties, van het verliezen van documenten tot zelfs de melding van een parentale ontvoering. “Ook die zaak werd door onze mensen meteen succesvol opgelost.”

Cannabis

Bij losse controles bleek een bestuurder een gebruikershoeveelheid cannabis bij zich te hebben en twee personen uit Brussel waren in het bezit van hasj. Ook in het park Cerkel, waar al vaker gebruikers en dealers werden opgepakt, waren er controles.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees