Alexis Vuillermoz pakt de zege in tweede rit Ronde van de Limousin, Gesbert blijft leider

Alexis Vuillermoz pakt de zege in tweede rit Ronde van de Limousin, Gesbert blijft leider

Archiefbeeld Foto: BELGA

De Fransman Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale) heeft woensdag de tweede etappe in de Ronde van de Limousin (Fra/2.1) op zijn naam gezet.

Na 185,5 kilometer tussen Furasac en Le Maupuy Les Monts de Guéret haalde de 29-jarige Vuillermoz het licht afgescheiden van de Italiaan Francesco Gavazzi (Androni) en de Spanjaard Eduard Prades (Caja Rural). Beste Belg was Gianni Vermeersch met een negentiende plaats. In de stand blijft de Fransman Élie Gesbert aan de leiding. De renner van Fortuneo-Oscaro was dinsdag de beste etappe in de openingsetappe en heeft in de stand een voorsprong van vier seconden op Vuillermoz.

Omzeggens van bij de start vormde zich een kopgroep met Bryan Coquard, Angel Madrazo Ruiz, Oscar Riesebeek, Fabien Doubey, Fabien Canal en Aitor Gonzalez. Jérémy Cabot kon na een lange achtervolging alsnog aansluiting vinden bij de leiders, wat ons na 16 kilometer koers een kopgroep met zeven man opleverde. Die boekte een maximale voorsprong van 3:30. Na de beklimming van de Côte du Maupuy, op 50 kilometer van de eindmeet, smolt echter alles weer samen.

Het sein dan voor Thomas Degand om in het gezelschap van François Bidard, Cyril Gauthier, Romain Seigle, Romain Sicard, Nicolas Edet en Jon Irisarri Rincon een uitval op te zetten. Laatstgenoemde moest er op 20 kilometer van het einde voorin af. Tien kilometer verderop was ook de rest eraan voor de moeite. Het sein dan voor Jérôme Baugnies, Romain Sicard en Jimmy Raibaud om te gaan versnellen, maar ook zij kregen geen vrijgeleide. Alexis Vuillermoz pareerde in de slotkilometer een uitval van Guillaume Martin en leider Gesbert en verzekerde zich zo van de dagzege.

Donderdag staat de derde etappe in deze wielerronde op het programma, een rit over 184,7 kilometer met start in Saint-Pantaléon de Larche en aankomst in Chaumeil. Vrijdag wordt de slotrit gereden.

Corrigeer