Marokko klasseert zaak van Belgen die hotelanimator sloegen, vader en zijn zonen donderdag terug thuis

Marokko klasseert zaak van Belgen die hotelanimator sloegen, vader en zijn zonen donderdag terug thuis
Brussel -

Het Marokkaanse gerecht heeft de zaak geklasseerd tegen de familie uit Binche die een hotelanimator zou hebben geslagen. De vader en zijn twee zonen van zestien en twintig hebben hun paspoort terug en kunnen donderdag naar België terugkeren.

Volgens Sudpresse zou de familie op de laatste avond van haar vakantie in Agadir gezien hebben hoe een animatrice van het hotel geslagen werd door een animator. De Belg zou vervolgens de animator daarover aangesproken hebben. Er brak een schermutseling uit, maar de familie verklaarde toen al vertrokken te zijn geweest.

Een dag later werd de man uit Binche ervan beschuldigd de animator geduwd te hebben. De zoon van de Belg zou een stoel en tafel naar de animator geworpen hebben. De Marokkaanse hotelbediende diende een klacht in en er kwam een onderzoek.

De vrouw van de Belg keerde intussen terug uit Agadir, met haar dochter en de partner van haar zoon, maar de overige familieleden moesten in Marokko blijven omdat hun paspoorten in beslag waren genomen. De politie dreigde met een rechtzaak en mogelijk zelfs een gevangenisstraf.

De familie heeft nu een akkoord kunnen sluiten met het slachtoffer. Iedereen kan donderdag terugkeren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees