Baasje zoekt dierenvrienden om loopweide uit te bouwen

Baasje zoekt dierenvrienden om loopweide uit te bouwen

Siegfried Geryl wil trouwe viervoeters een plaatsje geven om te ravotten. Foto: thv

Veurne -

Siegfried Geryl wil samen met hondenliefhebbers en met de hulp gulle schenkers een hondenweide optrekken waar viervoeters kunnen ravotten.

“Als ik veel baasjes hoor, is de behoefte aan een hondenweide vrij groot in Veurne. De reacties op mijn Facebookpost waarin ik luidop droom van een dergelijke weide en de aanzet er toe geef, zijn overweldigend. Het probleem is dat onze honden niet onaangelijnd mogen rondlopen. Omdat die dieren het leuk vinden om met elkaar te spelen en zo hun energie eens kwijt kunnen, biedt een hondenweide een ideale oplossing. En dus wil ik niet wachten op initiatief van het stadsbestuur. Dat zou nog eens een heel eindje kunnen duren dus zet ik zelf een initiatief op poten”, zegt Siegfried Geryl.

“In de eerste plaats zoek ik veel zelfstandigen die gek zijn van honden en de weide willen sponsoren. Daarnaast zoeken we natuurlijk ook een toffe landbouwer of eigenaar van een lapje grond die een stukje van zijn weide of grasveld van ongeveer driehonderd vierkante meter kan missen tegen een democratische huurprijs.”

“Natuurlijk moeten we ook voor de veiligheid kijken. De hondenweide zal met palen en ongeveer tweehonderd meter aan afrastering afgezet moeten worden zodat de honden zeker niet kunnen weglopen. Natuurlijk moeten de hondenliefhebbers zelf ook een oogje in het zeil houden dat er niks verkeerd loopt en dat de weide af en toe eens opgekuist wordt. Het zou ook leuk zijn als die baasjes wat met elkaar konden praten op een gezellige zitbank. Want een hondenweide is niet alleen goed voor de sociale contacten van de hond, maar ook van zijn baasje.”

Siegfried lanceert vandaag donderdag nog de website doggerland.be in de hoop zo veel mogelijk mensen warm te maken voor het project. “Als alles vlot verloopt, kunnen we misschien al binnen twee maanden starten met de hondenweide”, besluit hij.

INFO

siegfried@geryl.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio