Gevonden stoffelijke resten mogelijk van twaalf jaar geleden verdwenen Natalee Holloway (18)

Gevonden stoffelijke resten mogelijk van twaalf jaar geleden verdwenen Natalee Holloway (18)

Links: Natalee Holloway, rechts: haar moordenaar Joran van der Sloot

Na een tip heeft Dave Holloway mogelijk de stoffelijke resten van zijn dochter gevonden op Aruba. Natalee was 18 jaar toen ze in 2005 verdween. De Nederlander Joran van der Sloot zit in Peru een gevangenisstraf uit voor moord en wordt ook in verband gebracht met de dood van Natalee.

Of de resten die vader Dave nu in een park op Aruba heeft gevonden van zijn verdwenen dochter zijn, moet DNA-onderzoek uitwijzen. Dave onthulde de vondst woensdag in het NBC-programma Today. Hij vertelde dat hij een tip kreeg van een voormalige huisgenoot van de beste vriend van Joran van der Sloot.

Deze tipgever claimt dat Joran GHB in het drankje van Natalee had gedaan, waarna de 18-jarige Amerikaanse stikte in haar eigen braaksel. Joran belde hierop zijn vader Paulus om hem te helpen het lichaam te begraven.

Dave zei op de Amerikaanse tv dat hij na alle teleurstellingen niet had verwacht daadwerkelijk menselijke resten te vinden. “Ik weet dat er een mogelijkheid is dat het om iemand anders gaat, dus ik zal het gewoon afwachten.”

Het gerecht liet wel al weten dat het wetenschappelijk onderzoek op de gevonden stoffelijke resten een tijdje zal duren.

In cel in Peru

Paulus overleed in 2010 nadat hij tijdens een wedstrijdje tennis een hartaanval kreeg. Joran zit in Peru een straf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores Ramirez (21).

De 18-jarige Natalee Holloway verdween in mei 2005 tijdens een vakantie op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien met Joran van der Sloot. Die is nooit vervolgd voor de verdwijning, maar geldt nog wel als hoofdverdachte. Haar lichaam is nooit gevonden, maar in 2012 is ze wel officieel dood verklaard door een rechter.

Haar ouders Beth en Dave Holloway hebben de afgelopen twaalf jaar niet stilgezeten en zijn blijven zoeken naar de waarheid en vooral naar de stoffelijke resten van hun dochter om haar dicht bij huis te kunnen begraven.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees