Populaire zomerbar stopt vroeger dan gepland: “Willen lokale horeca geen volk afnemen”

Iedere dag kwam er een heel pak volk afgezakt naar de pop-upbar bij het Kortemarkse wachtbekken. Foto: bfr

Kortemark -

Ondanks de talrijke bezoekers sluit zomerbar La Gare volgende week twee dagen vroeger dan verwacht de deuren. “We willen rekening houden met de activiteiten tijdens het Kortemarkse kermisweekend en met de lokale horeca-uitbaters.”

Eind vorige maand opende Bar La Gare de deuren bij het Kortemarkse wachtbekken. De organisatoren, vijf vrienden uit de regio, blikken meer dan tevreden terug op de voorbije weken. “We kregen elke openingsdag een pak volk over de vloer. Dit hadden we niet durven dromen. We hebben echter besloten om twee dagen vroeger dan gepland de deuren van Bar La Gare te sluiten”, zegt Steven Haeghebaert.

De organisatoren hoorden geruchten waaien over mopperende horeca-uitbaters die door het succes van de zomerbar minder klanten over de vloer zouden krijgen. “Van andere horecazaken die eten serveren, hoorden we dan weer positieve commentaren. Heel wat van onze bezoekers gaan vooraf iets bij hen eten. We willen echter rekening houden met de andere horeca-uitbaters.”

De mensen van Bar La Gare houden ook de kermis in Kortemark in het achterhoofd. “Tijdens het kermisweekend van 26 augustus organiseren heel wat lokale verenigingen een leuke activiteit. Wij willen hen dan ook geen volk afnemen.”

Na het sluiten van de zomerbar zullen de organisatoren het initiatief evalueren en rond de tafel zitten met de gemeente. Dat Bar La Gare volgend jaar terugkomt naar Kortemark lijkt niet uitgesloten. Verschillende horeca-uitbaters hopen echter dat er geen nieuwe zomerbar in de gemeente komt.

Vroeger vol terras

“In die zomerbar mogen ze alles verkopen en steken ze alles in hun zakken. Wij gaan wel BTW en taksen betalen”, zegt Patrick Decoene van café Markhove. “Als de klanten daar zijn, zijn ze niet hier. Vroeger had ik in de zomer volle terrassen, nu zit er vaak niemand meer.”

Bar La Gare is nog open tot en met vrijdag 26 augustus. De zomerbar sluit af met een ninetiesparty.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio