Jonge sporter overlijdt na fitnessbeurt in Sportoase: “Hij zei dat hij zich niet goed voelde”

Jonge sporter overlijdt na fitnessbeurt in Sportoase: “Hij zei dat hij zich niet goed voelde”

Foto: BELGA - Eddy Vanoppen

Leuven / Oud-Heverlee - In het sportcomplex Sportoase op de Philipssite in Heverlee is woensdagnamiddag een 31-jarige man om het leven gekomen. Vermoedelijk stierf de jongeman een natuurlijke dood.

De 31-jarige man zou eerst gaan fitnessen zijn in Sportoase. Toen hij nadien met een familielid in de cafetaria was, zou hij aangegeven hebben dat hij zich niet goed voelde. “Hij is dan een luchtje gaan scheppen, maar werd wat later door een van onze medewerkers in de toiletten bewusteloos aangetroffen”, zegt directeur Michaël Schouwaerts. 

“Onze medewerkers voelden geen hartslag meer, waarop ze onmiddellijk de hulpdiensten hebben verwittigd. In afwachting van hun komst, zijn onze redders zelf begonnen met het toedienen van hartmassage. De hulpdiensten hebben dat overgenomen zodra ze aankwamen. Ze zijn redelijk lang bij ons blijven reanimeren in de hoop de man te kunnen stabiliseren. Toen ze naar het ziekenhuis vertrokken, waren ze nog steeds aan het reanimeren. Pas later hebben we van de politie vernomen dat de man het niet gehaald had.”

Begeleiding

Vermoedelijk ging het om een natuurlijk hartfalen. “Zoiets kan jammer genoeg overal gebeuren. Onze redders hebben alles gedaan wat in het mogelijke lag om de jongeman nog te helpen. We gaan onze medewerkers, indien ze dat willen, begeleiden in het verwerkingsproces. Maar ons medeleven gaat natuurlijk vooral uit naar de familie”, zegt Schouwaerts.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees