Chiromeisjes op kamp in Limburg geveld door ziekte

Kortrijk / Wevelgem -

Negentien leden en leidsters van de Wevelgemse meisjeschiro moesten tijdens hun kamp naar huis terugkeren door ziekte. Ondertussen is het grootste deel genezen.

Even werd gevreesd dat de Chiromeisjes uit Wevelgem hun kamp zouden moeten staken. Vorige week vertrokken de 170 leden richting het Limburgse Munster-Bilzen voor een week plezier. Maar maandagnacht begonnen heel wat meisjes ziek te worden. Vijftien kinderen en vier leidsters kregen hevige buikpijn en moesten braken. “We lieten meteen de dokter komen”, zegt hoofdleidster Stiene Deleu. “Hij kon niet meteen een diagnose stellen. Mogelijk werden ze ziek door het water of door een bacterie.”

Bij de plaatselijke apotheek hoorden ze dat er al een tijdje een plaag rondwaart in de gemeente. Op doktersadvies werden de gevelde meisjes afgezonderd. Om alle risico's te vermijden, keerden ze zelfs huiswaarts. “We waren toch wat geschrokken en hebben even gevreesd dat we ons kamp zouden moeten afgelasten”, bekent Stiene.

Terug op post

Dankzij de inzet van de overgebleven leidsters en de hulp van de kookouders kon alles toch gewoon doorgaan. De dagindeling werd ietwat gewijzigd, maar geen enkele activiteit moest worden geschrapt. Intussen is het merendeel van de Chiromeisjes aan de beterhand en loopt alles weer zoals het moet. “Alles is ondertussen onder controle. Drie meisje konden zelfs naar het kamp terugkeren”, vertelt de hoofdleidster opgelucht. Vandaag reisde nog een groot deel weer naar de kampplaats af. “Er zijn er nog twee die last hebben en thuis blijven.”

Ondanks de lichte paniek kan het kamp zaterdag toch in schoonheid eindigen. “Gelukkig maar. We zullen er een extra gezellige kampvuuravond van maken”, besluit Stiene.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio