Gele fietsstroken moeten auto’s trager doen rijden

Nevele -

Het gemeentebestuur van Nevele brengt deze week nieuwe gele fietssuggestiestroken aan in de Renaat de Rudderstraat in Landegem.

De arbeiders van de gemeente zijn opnieuw op pad met de gele verf. Na de stroken in de Lostraat in Merendree tot de grens met Lovendegem, is deze week de Renaat de Rudderstraat aan de beurt. Ook daar komen aan beide kanten van de straat stroken van de Kerkstraat in Landegem tot aan de gemeentegrens met Drongen. “Het aanbrengen van die stroken is een deel van ons mobiliteitsplan”, zegt schepen voor Mobiliteit Freddy Bertin (N-VA). “Uiteraard plaatsen we in een ideale wereld overal afgescheiden fietspaden, maar in veel straten is dat niet mogelijk zonder verschillende onteigeningen. Dat kost veel tijd en geld. Dan zijn de suggestiestroken een goed alternatief.”

“Wagens mogen op de stroken rijden en bewoners mogen er ook parkeren, maar we hopen dat we door de rijweg visueel te versmallen ook de snelheid kunnen drukken.”

De aanleg van de gele stroken begon woensdag en zal zo’n zes werkdagen duren. Kostprijs is 139.541 euro. In augustus en september volgen nog enkele andere straten zoals de Vosselarestraat.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio