Neurochirurg die dochter vermoordde, probeert in cel uit het leven te stappen

Neurochirurg die dochter vermoordde, probeert in cel uit het leven te stappen

De Leuvense topchirurg Mehrnaz D. (rechts), in de cel voor de moord op haar dochter Eline (links), sneed in de gevangenis haar polsen door.. (foto: rr)

Leuven -

Mehrnaz D. (49, foto rechts), de neurochirurg van het UZ Leuven die eind juli haar veertienjarige dochter Eline (foto, links) vermoordde, heeft zich dinsdagochtend in de gevangenis van Hasselt van het leven proberen te beroven. De vrouw werd in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

Topchirurg D. zit sinds woensdag 26 juli in de cel voor de moord op haar dochter Eline. Het meisje werd in de nacht daarvoor door haar moeder om het leven gebracht in hun appartement in Leuven.

Mehrnaz leefde sinds kort gescheiden van de vader van Eline. Volgens Jef Vermassen, de advocaat van D., waren de moeder en de dochter allebei depressief en wilden ze “samen uit het leven stappen, maar is dat bij de moeder mislukt”.

De neurochirurg had het naar ­verluidt erg moeilijk met de ziekte van Eline, bij wie op haar zesde een agressieve kanker werd vastgesteld. Hoewel het meisje intussen volledig ­genezen was ­verklaard, kampte ze met psychologische pro­blemen. Zo ging Eline een tijdje in therapie bij ­kinderpsychiater ­Peter Adriaenssens.

LEES OOK (+). Waarom jeugdpsychiater Peter Adriaenssens het, ondanks zijn beroepsgeheim, opneemt voor de vermoorde Eline

Vermassen drong er eerder al op aan om zijn cliënte in een psychia­trische instelling te laten opnemen, net omdat hij vreesde voor een ­wanhoopsdaad. “Ze zit daar niet op haar plaats”, zei de advocaat eerder al.“Ik hoop dat mijn cliënte snel de juiste psychiatrische hulp krijgt.” De rechter ging niet in op zijn verzoek.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees