Nog maar twee keer per week ‘De Ideale Wereld’

Nog maar twee keer per week ‘De Ideale Wereld’

Vanaf 5 september is ‘De Ideale Wereld’ weer te zien op Canvas. Foto: ©Joost Joossen

Het satirische ­programma De Ideale Wereld is vanaf 5 september alleen op dinsdag en donderdag te zien. De gebruikelijke plek op woensdag wordt voortaan ingenomen door Culture Club, het cultuurprogramma van Sofie Lemaire en Bent Van Looy dat op vrijdag stond. De Ideale Wereld blijft wel langer lopen dan de vorige jaren.

Op Vier zat het satirische programma op een ritme van vier per week. Omdat Vier naar één ­aflevering per week wou gaan, vond De ­Ideale Wereld een nieuwe haven bij Canvas. Daar gaat het nu van drie naar twee, wat één aflevering verwijderd is van het doemscenario bij Vier.

In een persmededeling laat presentator Otto-Jan Ham het niet aan zijn hart komen. Hij zegt vanaf 5 september opnieuw paraat te zijn om het leven van de kijker zin te geven “met een armada van andere B-vedetten”. Over het nieuwe regime van twee uitzendingen zegt hij dit: “Eindelijk hebben we ook kunnen afdwingen om niet langer drie keer, maar wel maar liefst twee keer per week te zien te zijn. Hoera! De 16-urenweek is een feit! Keerzijde van de medaille is wel dat De Ideale Wereld nu meer weken te zien zal zijn en we dus langer moeten wachten op de vakantie. Want het totaal aantal afleveringen blijft hetzelfde.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees