Stad Gent stapt naar Raad van State tegen beslissing Homans

Stad Gent stapt naar Raad van State tegen beslissing Homans

Foto: BELGA

Gent -

Het Gentse bestuur zal naar de Raad van State trekken om de vernietiging van 508 ambtenarenbenoemingen door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) aan te vechten. “Wij denken dat het gelijkheidsbeginsel wel gerespecteerd is”, zegt schepen Martine De Regge.

Minister Homans (N-VA) oordeelde dat de benoeming van 508 ambtenaren - personeelsleden die al meer dan 12 jaar in dienst zijn - niet volgens de wet gebeurde. De contractuelen kregen dankzij een beslissing van de gemeenteraad in april automatisch de benoeming, hoewel ze daarvoor een proef moeten ondergaan waaraan ook niet-stadsambtenaren kunnen deelnemen.

Stad Gent stapt naar Raad van State tegen beslissing Homans
Martine De Regge Foto: fvv

“We gaan een annulatieverzoek indienen bij de Raad van State”, zegt Martine De Regge (sp.a), schepen bevoegd voor Personeel in Gent. “Deze morgen hebben we vergaderd met een externe juridische raadgever. Wij denken dat het gelijkheidsbeginsel wel gerespecteerd is. Er bestaan verschillende interpretaties van, maar er is nog geen echte rechtspraak van terug te vinden.”

De Regge zal volgende week op het Gentse schepencollege voorleggen om naar de Raad van State te stappen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees