Zijn laatste wens ging in vervulling door met de liefde van zijn leven te trouwen. Drie dagen later stierf hij

Zijn laatste wens ging in vervulling door met de liefde van zijn leven te trouwen. Drie dagen later stierf hij

Foto: GoFundMe

Trouwen met de liefde van zijn leven. Dat was de laatste wens die Ash Hunter uit het Australische Darwin had, terwijl hij probeerde vechten tegen lymfeklierkanker. Na een haastig vooruitgeschoven huwelijk konden de twee elkaar nog het jawoord geven. Drie dagen later stierf de pasgetrouwde man, een vader van zes kindjes, terwijl zijn vrouw Renae zwanger is van hun zevende baby.

Prachtige boeketten, bloemenkransen als kroontjes, witte decoraties, lekker eten en een muzikaal duo. Renae en Ash, ouders van zes kinderen, wisten perfect hoe ze hun liefde wilden vieren. Een prachtige droom die zou uitkomen op 27 augustus. Maar daar stak Ash zijn ziekte een stokje voor. Zijn gezondheid was dramatisch verslechterd. De kans was groot dat hij niet lang genoeg meer zou leven om het sprookjeshuwelijk werkelijkheid te zien worden.

Immense vreugde en verdriet

Maar Ash zijn laatste wens bleef dezelfde: hij wilde trouwen met de liefde van zijn leven. Hoewel Renae altijd gezegd had dat ze geen zwangere bruid wou zijn, kroop ze met hun zevende kindje in haar buik in haar trouwkleed. Om zo in intieme kring toch nog het jawoord te kunnen geven aan Ash, die dankzij een beademingstoestel de ceremonie kon meemaken.

Het mooiste moment van hun leven, maar ook het moeilijkste, want hun geluk ging gepaard met veel verdriet, omdat het meer dan eens duidelijk was dat Ash niet lang meer zou leven. Hoewel hij de volgende dagen opnieuw ging werken, zoals hij altijd al had gedaan tijdens zijn ziekte, om geld te kunnen verdienen voor zijn kinderen, ging het heel slecht voor de pasgetrouwde man. Ook al ging dat steeds moeizamer, hij wilde blijven doorzetten. Maar zijn lichaam was op, de ziekte won. Drie dagen na zijn huwelijk overleed hij, omringd door zijn geliefden.

“Hij zal er nooit meer zijn”

“Het voelt alsof onze harten in duizend stukken gebroken zijn”, schrijft de zwangere Renae nu. “Ash zal alles moeten missen. Hij zal er nooit meer zijn op verjaardagen of eerste schooldagen. Ook bij afstudeerceremonies en huwelijksfeesten zullen mijn kinderen nooit kunnen zien hoe trots hun papa op hen is.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees