Daarom paraderen deze geiten dit weekend over de catwalk

Carlos Lanckriet neemt als enige Ruiseledenaar deel met zijn Belgische hertegeiten. Foto: evd

Ruiselede -

Carlos Lanckriet is gek van geiten en organiseert de eerste schoonheidswedstrijd voor geiten ooit in Ruiselede. Op kermiszondag worden een honderdtal geiten van zes rassen op hun specifieke kenmerken gekeurd.

Sinds een tweetal jaar is Carlos Lanckriet (63) verknocht aan het kweken van geiten. “Ik kwam op het idee toen ik bij een vriend geitjes zag rondlopen. Omdat ik zelf wel wat grasland heb, besloot ik enkele dieren te kopen”, vertelt Carlos.

“De Vlaamse Geitenfokkers vroegen me om in Ruiselede een prijskamp te organiseren”, zegt Carlos. “In overleg met het gemeentebestuur vond ik een geschikt weiland aan de Poekevoetweg.”

Zes soorten

Op kermiszondag, 20 augustus, zullen er vanaf 10 uur een honderdtal geiten beoordeeld worden van een zestal verschillende rassen. Een gediplomeerd jurylid van de organisatie zal punten geven. Carlos is gespecialiseerd in de Belgisch hertegeit die een kastanjebruine kleur heeft met zwarte poten, buik en een streep van de nek tot en met de staart. Andere rassen die gekeurd zullen worden zijn de witte Saanengeit, de Angelo Nubis met een gekromde snuit en lange krullende oren, de struise boergeit, de Nederlandse toggenburger en de bonte geit met witte en zwarte vlekken.

Zowel ooien als bokken, met een stamboek, worden gekeurd. “Om goeie kweekresultaten te halen, is het zaak om voor een goeie ooi de ideale match te zoeken”, zegt Carlos die de enige Ruiseleedse deelnemers is.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees