Carrefour wil met nieuwe stuntactie bewijzen dat ze goedkoopste is

Carrefour wil met nieuwe stuntactie bewijzen dat ze goedkoopste is

Foto: thomas legreve

Rijk zal u er niet van worden, maar klanten van een van de Carrefour hypermarkten die een product uit de folder elders goedkoper vinden, krijgen vijf keer het verschil terugbetaald. Wie bijvoorbeeld een pot choco zou kopen en ontdekt dat die elders tien cent goedkoper is, krijgt 50 cent cash terug.

“Veel ketens zeggen wel altijd dat ze de goedkoopste zijn, maar is dat ook zo? Wij nemen nu de handschoen op en gaan de concurrentie aan om te bewijzen dat we even goedkoop of zelfs goedkoper zijn voor bepaalde producten”, licht Baptiste Van Outryve van Carrefour deze opmerkelijke actie toe.

Sinds woensdag is de nieuwe folder uit van de 45 hypermarkten in ons land. “Wie daarin een product ziet staan dat hij elders goedkoper vond, mag ons dat melden en krijgt vijf keer het verschil terugbetaald. Het moet voor alle duidelijkheid om gelijkaardige producten gaan. Want je moet uiteraard appelen met appelen vergelijken. Ik bedoel, je kan geen pot Nutella vergelijken met choco van een huismerk of een ander merk. Of een pot mayonaise van Calvé met een pot van Devos-Lemmens. Het gaat om exact dezelfde producten. De huismerken komen ook niet in aanmerking. En het gaat wel degelijk om de folder van onze hypermarkten, niet de gewone warenhuizen”, klinkt het.

Omdat Carrefour voorlopig niet weet hoeveel de actie hen zal kosten, is het ook nog niet duidelijk hoe lang ze duurt. “Voorlopig tot begin september. Daarna zien we verder.”

Bier

“We doen dit soort acties trouwens al langer, maar dan enkel met schoolgerief aan het begin van het schooljaar en met cadeaus voor Sinterklaas en Kerstmis. Af en toe moeten we een klant betalen”, zegt Van Outryve.

Een vluchtige blik op de folders leert ons bijvoorbeeld dat de Jupiler deze week in de folder van Colruyt 16,21 euro staat voor een bak van 24 flesjes. Bij aankoop van twee bakken krijg je 5 euro korting. In de folder van Carrefour-hypermarkten kost een bak 16,29 euro of 8 cent duurder. Dus zou de klant in principe 5 maal 8 cent kunnen eisen van Carrefour bij aankoop van een bak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees