Troostend om weten op deze zwarte dag

50 jaar geleden stond The Beatles’ “All You Need Is Love” op nummer één

 50 jaar geleden stond The Beatles’  “All You Need Is Love” op nummer één

Wat een schril contrast met de actualiteit van vandaag: precies 50 jaar geleden stegen de Beatles door naar de eerste plaats van de hitparade met “All You Need Is Love”. Het was een van de hoogtepunten van de Summer of Love.

Misschien goed om op een zwarte dag als vandaag nog eens in herinnering te brengen: een halve eeuw geleden beleefde de wereld de Summer of Love. Op het festival van Monterey werd het hippiedom geboren. Jongens met lang haar en meisjes in minijurken kwamen in opstand tegen de oorlog in Vietnam. Hun boodschap was: liefde kan de wereld redden. Ze staken bloemen in hun haar en geloofden in de flower power.

Technologische eenheid

Het was ook het moment dat technologie de wereld verenigde. Die zomer werd tv-geschiedenis geschreven. Voor de allereerste keer werd een live tv-programma gemaakt dat tegelijk in 14 landen (oa VS, Groot-Brittannië en Japan) was te zien. Er was tien maanden aan voorbereid.

The Beatles zingen “All You Need Is Love” op eerste wereld-tv-uitzending. Lees verder onder de video

Hoogtepunt was het optreden van The Beatles, die speciaal voor “Our World” zo heette het programma hun nieuwe single hadden geschreven: “All You Need Is Love”. Het liedje ademde perfect de flower power-sfeer van die zomer.

Om het internationale karakter van de liefde te onderstrepen opent “All You Need Is Love” met de eerste maten van de Marseillaise, het Franse volkslied. Om de openheid nog meer te onderstrepen nodigden de Beatles een paar collega’s uit om mee t e zingen. Onder andere Mick Jagger, Eric Clapton, Marianne Faithfull, Keith Richards, Keith Moon, Graham Nash,

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees