Zeker acht mensen neergestoken in Finland: twee doden, één dader neergeschoten

Zeker acht mensen neergestoken in Finland: twee doden, één dader neergeschoten

Foto: AFP

In de Finse havenstad Turku zijn vrijdag meerdere mensen neergestoken op een marktplein. Daarbij vielen minstens twee doden. De politie kon een dader in het been schieten en arresteren. Er wordt momenteel een klopjacht gehouden op andere mogelijke verdachten.

Het incident gebeurde op het Puutori marktplein in het centrum van de Finse stad Turku, een havenstad in het zuidwesten van Finland.

Volgens een ooggetuige riepen er drie mannen “Allahu Akbar”. Nadien volgde een aanval met een mes waarbij zeker acht mensen gewond geraakt zijn, waaronder iemand met een kinderwagen.

<B>Zeker acht mensen neergestoken in Finland: twee doden, één dader neergeschoten</B>
Foto: AFP

Iets voor zes uur vanavond heeft een ziekenhuis in Turku bevestigd dat er één persoon overleden is. De politie maakte nadien melding van een tweede dodelijk slachtoffer.

Er zouden ook nog acht gewonden van de steekpartij worden verzorgd. Of ze in levensgevaar zijn, is niet duidelijk.

Omstanders zouden ook een of meerdere schoten gehoord hebben.

De politie tweette intussen dat er iemand gearresteerd is. Het zou gaan om een vermoedelijke dader die door agenten in het been geschoten werd.

Er wordt momenteel nog gezocht naar meer mogelijke daders. De omgeving is ontruimd.

“We kunnen niet uitsluiten dat er een link is met internationaal terrorisme, maar we kunnen ook niet bevestigen dat het zo is”, wordt politieman Seppe Kolehmainen geciteerd door de openbare omroep YLE.

Corrigeer

MEER NIEUWS