"Vriendelijke nieuwe buren" lokken vrouw in de val met cake

"Vriendelijke nieuwe buren" lokken vrouw in de val met cake

Foto: put

Deurne / Wilrijk -

Een 90-jarige vrouw uit Wilrijk is donderdagmiddag het slachtoffer geworden van een dieventruc. Haar ‘vriendelijke nieuwe buren’ wilden de vrouw zogezegd beter leren kennen, maar maakten van de afleiding gebruik op rooftocht te gaan in de woning van de hoogbejaarde vrouw.

Twee dievegges stelden zich donderdagmiddag voor aan de 90-jarige vrouw uit Wilrijk als Portugese vrouwen die recent in de buurt waren komen wonen. Ze beweerden dat het bij hen de traditie is om in hun nieuwe buurt de andere bewoners te trakteren met cake.

Rooftocht

Terwijl een van de twee “Portugese vrouwen” de bejaarde vrouw bezighield, ging de andere onopgemerkt op rooftocht in de woning van de vrouw. De listige dieven gingen aan de haal met de bankkaart en cash geld van hun slachtoffer, én met twee kistjes. In een kistje zaten doodsprentjes, in het andere zaten nepjuwelen.

Het slachtoffer ontdekte de diefstal pas enige tijd later, waardoor de dieven al de kans gehad hadden geld af te halen met de bankkaart van het slachtoffer.

Tweede slachtoffer

Vermoedelijk sloegen dezelfde dievegges nog een twee keer toe op donderdag. In de namiddag herhaalden ze hun truc bij een 85-jarige vrouw uit Deurne. Ook daar werd het verhaal over de traktatie met cake uit de doeken gedaan, en kon de bankkaart van het slachtoffer gestolen en gebruikt worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees