Drie overvallers opgepakt na achtervolging in Kraainem

Drie overvallers opgepakt na achtervolging in Kraainem

Foto: pn

Kraainem / Vilvoorde - Drie mannen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een tankstation in Kraainem overvallen maar na een achtervolging kon de politie drie verdachten oppakken. Die worden vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

De drie overvallers stapten het tankstation vrijdag rond 05.00 uur binnen en bedreigden een werknemer met een vuurwapen. Het slachtoffer werd ook geschopt en de daders gingen er uiteindelijk vandoor met een kassa, de inhoud van een tweede kassa en de gsm van de werknemer. Die kon desondanks de politie verwittigen en korte tijd later merkte een gealarmeerde politiepatrouille een vluchtende Volkswagen Polo op.

Daarop ontspon zich een achtervolging waarbij één van de inzittenden van de Polo een wapen uit het raam gooide. De vluchtwagen stopte uiteindelijk op een rond punt aan de Medialaan in Vilvoorde en de verdachten vluchtten te voet verder. Patrouilles uit verschillende politiezones waren intussen in versterking gekomen en korte tijd later konden drie verdachten gearresteerd worden. Het ging om drie jonge mannen uit het Brussels Gewest, een 21-jarige en twee 18-jarigen. Zij worden vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket vraagt hun aanhouding.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio