Snelgroeiend bedrijf mag uitbreiden maar bedankt daar vriendelijk voor

Snelgroeiend bedrijf mag uitbreiden maar bedankt daar vriendelijk voor

Foto: fhw

Heverlee -

Onderzoekscentrum Imec heeft een vergunning gekregen voor de uitbreiding van haar gebouwen, met plaats voor 400 extra werknemers. Opvallend: het bedrijf doet voorlopig niets met die vergunning.

Imec werd opgericht in 1984 en groeide de jongste jaren uit tot een toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. Het bedrijf telt intussen zo’n 3.000 werknemers.

Aan de groei van het bedrijf komt duidelijk nog geen einde. Afgelopen donderdag keurde het provinciebestuur van Vlaams-Brabant een nieuwe, allesomvattende omgevingsvergunning goed voor een verdere uitbreiding van de Imec-campus. Het gaat om een vergunning voor vijf jaar, voor de bouw van tijdelijke kantoren die 400 werknemers kunnen huisvesten.

Geen plannen

Na de bouwwerken van de voorbije jaren, met onder meer een nieuwe parkeergarage en de zogenaamde cleanroom, kan er dus opnieuw gebouwd worden aan het kruispunt van de Celestijnenlaan en de Koning Albertlaan.

“Op korte termijn hebben we echter geen plannen om effectief te beginnen bouwen”, zegt Katrien Marent van Imec. “Ons bedrijf groeit, en onze werkruimte begint stilaan echt krap te worden. Daarom hebben we maanden geleden die vergunning aangevraagd. Maar sinds die aanvraag is ingediend, zijn we gaan onderzoeken of gebouwen bijplaatsen echt de beste optie is. We zijn aan het bekijken of er geen manieren zijn om de bestaande ruimte efficiënter te gebruiken.”

Groei

“We willen er eerst zeker van zijn dat bijbouwen écht nodig is. Het is dus wel handig dat we nu over een vergunning beschikken, voor mocht het nodig blijken, maar op korte termijn zijn er geen concrete bouwplannen.”

Toch is het niet ondenkbaar dat een uitbreiding binnenkort wél nodig is. Het bedrijf groeit immers zienderogen. De totale omzet van Imec bedroeg in 2016 meer dan 496 miljoen euro, een stijging met bijna 20 procent ten opzichte van 2015.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees