Nederlandse hype binnenkort ook in ons land: lopen met kleefband op de mond, iemand?

Nederlandse hype binnenkort ook in ons land: lopen met kleefband op de mond, iemand?

Hannes Geyskens (vooraan op de foto) leert zijn leerlingen met plakband op de mond lopen. Foto: ddj

Leuven / Brugge -

Leuvenaar Hannes Geyskens (38) brengt binnenkort sessies van het populaire Mindful Run naar Brugge. “Veertig procent van de lopers ademt verkeerd en dat pakken we in de eerste les al aan.”

Vergeet Start to Run, vanuit Nederland komt een nieuwe hype naar ons land overgewaaid: Mindful Run. Via een mix van mindfulness en lopen die voordelen biedt voor lichaam en geest moeten fun, bewustzijn en een juiste ademhaling centraal staan.

Leuvenaar Hannes Geyskens ontdekte Mindful Run in Nederland en introduceerde het onlangs bij ons. “Ik had me suf getraind om in 2014 te kunnen meedoen aan de Ironman van Hawaï, maar zodra dat doel wegviel, verloor ik zoals zovelen de motivatie om te trainen.”

Hij ging op zoek naar een manier om opnieuw plezier te vinden in het sporten zonder per se doelen te moeten halen. “Ik interesseerde me altijd al voor de combinatie van het mentale en het lichaam en ging in Nederland een cursus mindfulness volgen. Ik sta zelf met beide voeten op de grond en vond die lessen nogal zweverig. Tot ik merkte dat er zoiets als mindful lopen bestond. Daar wordt ook de nadruk gelegd op ademhaling, maar gaan we niet zo ver als yoga of de typische mindfulness.”

In Nederland kunnen geïnteresseerden ondertussen al terecht bij een 150-tal instructeurs, maar hier gaat het minstens even hard. Geyskens leidde op zes maanden tijd twintig coaches op en is dringend op zoek naar extra volk dat zich geroepen voelt om te coachen. Op 18 september start de eerste sessie in Brugge. “We gaan aan de slag met hartslagmeters, doen verschillende afstanden en snelheden, maar op atypische manieren zodat het plezier primeert.”

Atypisch trainen

Deelnemers zullen bijvoorbeeld lopen met dichtgeplakte mond om hun ademhalingstechniek te verbeteren. “De technieken zijn gebaseerd op de Buteyko-methode, werken stressverminderend en helpen bij slaapproblemen en paniekaanvallen. We bouwden de sessies zo op dat ze toegankelijk zijn voor iedereen en het gaat om vijf lessen van anderhalf uur.”

INFO

www.mindfulrun.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees