Delhaize lust Jeroen Meus niet meer

Delhaize lust Jeroen Meus niet meer

Voorlopig kookt Jeroen Meus met producten van Colruyt en Spar, maar de zoektocht naar een permanente sponsor verloopt moeizaam. Foto: VRT

Wie al eens naar het Eén-programma Dagelijkse ­Zomerkost kijkt, zal ­gemerkt hebben dat ­Jeroen Meus niet langer met producten van Delhaize kookt, wat lang het geval was. Tijdelijk gebruikt hij Boni van Colruyt en Spar. Maar een nieuwe partner voor na de zomer is er nog niet. De supermarkten lijken niet te staan springen om het programma te sponsoren.

Drie jaar lang was Delhaize huisleverancier van Dagelijkse Kost. “We hebben echter beslist om de samenwerking stop te zetten”, bevestigt woordvoerder Roel Dekelver. “Omdat we nu andere commerciële prioriteiten hebben. Wat niet betekent dat we in de plaats van Dagelijkse Kost andere programma’s zullen steunen.” Geen switch naar Sandra Bekkari dus, die binnenkort start op VTM.

Momenteel komt bij Meus dus de Colruyt-groep met haar merken in beeld. Wanneer hij een dessert met rode vruchten maakt, zijn het er van Boni. De eitjes komen dan weer van de Spar. Al benadrukken ze daar dat het om een tijdelijke deal gaat. “Enkel voor Dagelijkse Zomerkost”, zegt woordvoerster Hanne Poppe. “Er is geen sprake van een structurele deal met de Dagelijkse Kost die tijdens het jaar loopt.”

Geen chef

Carrefour deed in het verleden ook al aan product placement in het programma. Maar die zijn niet happig op een terugkeer. “Daar zijn inderdaad geen plannen voor”, aldus woordvoerder Baptiste van Outryve. “We willen ons niet meer aan één bepaalde chef koppelen omdat je je dan ook koppelt aan de appreciatie van de mensen voor die persoon. De ene vindt die leuk, de andere niet. Dus kiezen we eerder voor programma’s op zich.”

Lidl dan maar? In Mijn Pop-uprestaurant waren die alvast prominent aanwezig. Een ander culinair uitstapje naar Dagelijkse Kost zou niet onlogisch zijn. “Klopt, maar we hebben geen plannen in die richting, er lopen geen gesprekken met Meus”, vertelt woordvoerster Isabelle Colbrandt. Dan is er nog Aldi of Metro, al laten ze bij de VRT weten dat ook daar geen afspraken mee zijn. “Momenteel is er niemand”, klinkt het duidelijk.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees