Bollekesfeest geliefd actieterrein van pickpockets: al twee daders gevat

Bollekesfeest geliefd actieterrein van pickpockets: al twee daders gevat

Gezellige drukte tijdens het Bollekesfeest. De politie is echter de hele tijd waakzaam voor gauwdieven, die op de Groenplaats en omgeving opereren. Foto: Kioni Papadopoulos

Antwerpen -

De politie pakte twee mannen op die in het stadscentrum rondtrokken om gauwdiefstallen te plegen. Ze maakten dankbaar gebruik van de drukte tijdens het Bollekesfeest.

Het team gauwdiefstal van de lokale recherche trok vrijdag in burgerkledij door Antwerpen. Op de Groenplaats kuierden twee mannen die meer aandacht hadden voor handtassen en jaszakken dan voor de festiviteiten.

In een boekenwinkel aan de Melkmarkt bekeken ze met veel aandacht een stadsplan van Brussel. Aan de Oude Beurs ging hun aandacht wat later naar een bejaard koppel dat richting Wisselstraat wandelde. Ze gingen er achteraan, niet vermoedend dat de politiemensen op hun beurt hen volgden. In de stadswinkel ging een van de twee verdachten naast de man van het koppel staan en bedekte met het stadsplan zijn rechterhand. Die zat al in de jaszak van het slachtoffer. Op dat moment stapten de politiemensen op de gauwdieven af en grepen hen bij de kraag. De twee Roemenen, 45 en 48, werden voorgeleid bij het parket.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio