Plein aan jeugdcentrum Brieljant omgetoverd tot trekpleister

FOTO. Skatepark Briel voldoet aan wensen van de jeugd

Het plein ter hoogte van jeugdcentrum Brieljant is omgetoverd tot een trekpleister voor skaters, steppers en BMX'ers. De jeugd kreeg inspraak.

In 2015 gaf de gemeenteraad groen licht voor de aanleg van een nieuw skatepark in Deinze.

De losse toestellen aan jeugdcentrum Brieljant waren voorbijgestreefd en aan vervanging toe. Er volgde een periode van plaatsbezoeken, schetsen, plannen en een participatietraject met de Deinse skaters.

Het skatepark werd aangelegd door Concrete Dreams, een bedrijf met heel wat ervaring en gerund door skaters. Begin mei dit jaar werd gestart met de werken. Amper tien weken later, vorige maand, konden skaters het nieuwe park uittesten.

Afgelopen vrijdagavond werd het nieuwe skatepark feestelijk ingezegend. “Het nieuwe skatepark is een ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren. Skaters, steppers en BMX'ers kunnen zich uitleven op duizend vierkante meter skateterrein. Hierin zijn niet minder dan dertien verschillende skate-elementen ingebouwd: van bowl, china bank, piramid, curb tot wall ride,” aldus Rutger De Reu, schepen van Jeugd.

Inspraak skaters

De stad Deinze investeerde 139.000 euro in het nieuwe skatepark. De skaters werden nauw betrokken bij de ontwikkeling van het skatepark. “Zo konden ze mee beslissen over de keuze van ontwerper en aannemer en over de uitwerking van het park. De skaters mochten ook de naam van het skateterrein kiezen en doopten het tot skatepark Briel. Uit het participatietraject vloeide ook een gebruiksreglement voort waarin duidelijke afspraken gemaakt zijn”, aldus de Reu.

INFO

www.deinze.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio