Twee veulens zwaar verminkt door dierenbeulen: "Ik heb er één moeten laten inslapen"

Twee veulens zwaar verminkt door onbekenden in Sint-Pauwels. Video: TVO

Sint-Gillis-Waas -

Een dierenbeul heeft zaterdagnacht twee jonge paardenveulens zwaar verminkt in een wei in Sint-Pauwels. De dader, of daders, verwondden de dieren met een mes en een ijzeren staaf. Eén van de veulens was zo zwaar toegetakeld, dat een dierenarts het moest laten inslapen.

Eén of meerdere dierenbeulen hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee veulens zwaar verminkt in een wei in het Oost-Vlaamse Sint-Pauwels. Rebel, één van de twee dieren, kreeg een klap op haar linkerschouder en heeft een snijwonde op haar hoofd. Lopen gaat lastig. Volgens de veearts mankeert er echter niks aan de benen van Rebel. "Maar aan de schouder kunnen ze nog niets zien, omdat daar een hele grote bloeduitstorting is", zegt paardenfokker Piet Van Oost tegen TV Oost. "Morgen gaan ze foto's maken van het schoudergewricht om te zien of er geen schade is aan het schoudergewricht." De beelden moeten uitwijzen of Rebel kan genezen of dat het beter is als het paard wordt ingeslapen. 

Rebel kwam er beter vanaf dan haar zus. Het tweede veulen kreeg een klap op één van haar onderbenen, waardoor het op twee plaatsen brak. Waarschijnlijk is het dier toen gevallen, waarna de dader de pezen van het been volledig oversneed. Piet liet het dier inslapen. 

De eigenaars zijn zwaar aangeslagen. Ze hebben geen idee van wie er achter deze verschrikkelijke daden zou kunnen zitten. De politie is een onderzoek gestart, maar tast voorlopig nog in het duister. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees