Geslaagde elfde editie van het Bollekesfeest klokt af op 200.000 bezoekers

Geslaagde elfde editie van het Bollekesfeest klokt af op 200.000 bezoekers

Foto: Kioni Papadopoulos

Antwerpen -

De organisatie kan tevreden terugblikken op de elfde editie van het Bollekesfeest in Antwerpen. De teller van het aantal bezoekers klokte af op 200.000 mensen, die het afgelopen weekend kwamen proeven van het volksfeest.

Het Bollekesfeest kende in 2006 zijn eerste editie. Sindsdien is het relatief bescheiden culinaire gebeuren uitgegroeid tot een groots festival dat bezoekers van ver buiten de stad Antwerpen aantrekt. Bezoekers konden zich van vrijdag tot zondag tegoed doen aan gastronomische specialiteiten, muziekoptredens, een rondleiding met een gids en de Grote Antwerpse Stadsquiz.

In totaal zakten 200.000 bezoekers af naar de stad Antwerpen voor het volksfeest. Nieuwe eetkramen zoals Würst en Mocktailclub hadden er hun plekje, maar ook de streekproducten werden in de etalage geplaatst dankzij een Streekfoodfestival. Vlaamse muzikale grootheden zoals Raymond van het Groenewoud en Paul Michiels lieten hun klassiekers los op de muziekliefhebbers, Gers Pardoel en Boef entertainden de jongere feestgangers.

De organisatie van het festival maakte na afloop ook enkele markante cijfers bekend:

- Zo werden er op drie dagen tijd 700 vaten Bollekes geschonken. - Het zomeraperitief met hapjes lokte ongeveer 5.000 dorstigen - 27 standjes sierden de internationale markt - Meer dan 1.500 liefhebbers vaarden mee tijdens een van de boottochten. - Tijdens de brunch op zondag, die het traditionele ontbijt verving, werden 1.500 brunches verorberd.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio