150 motorrijders nemen personen met handicap mee voor Jumbo Run

Jan haalt motor van onder stof voor Guust: “Er is een hechte band ontstaan”

Jan haalt motor van onder stof voor Guust: “Er is een hechte band ontstaan”

In Beveren werd de colonne opgewacht door een drumband. Foto: sbr

Gits / Hooglede -

Zaterdag doorkruiste de jaarlijkse Jumbo Run de regio Torhout. Heel wat mensen met een beperking genoten met volle teugen van de zevenenveertigste editie van de motortocht.

Bijna honderdvijftig motoren en zijspannen toerden zaterdag door Midden-West-Vlaanderen. De stoere motorrijders bezorgden hun passagier een onvergetelijke dag. Die passagiers waren mensen met een beperking verbonden aan Dominiek Savio in Gits. Na een tussenstop in Torhout werd de motortocht 's namiddags verdergezet. 's Avonds was er dan een groot feest op het kasteeldomein van Dominiek Savio.

Jan haalt motor van onder stof voor Guust: “Er is een hechte band ontstaan”
Enkel blije gezichten tijdens de Jumbo Run. Foto: sbr

“Dit is elk jaar opnieuw een dag waar we enorm naar uitkijken”, zegt de 13-jarige Guust Weyn. Guust loop sinds kort geen school meer in Dominiek Savio, maar mocht van de organisatoren opnieuw mee, maar alleen als hij met Jan Callewaert kon meerijden. “Het is al de vierde keer dat ik mee mag in de zijspan van Jan Callewaert. Als hij ook dit jaar met mij wou rijden, mocht ik opnieuw mee”, legt Guust uit.

Ommetje voor favoriete club

En dat deed Jan zaterdag met veel plezier. “Tijdens de voorbije jaren is er een hechte band ontstaan, ook met de ouders van Guust. Eigenlijk staat mijn moto te koop, maar voor dit evenement en voor Guust haal ik hem wel nog graag van onder het stof.” Zij aan zij vertrokken Guust en Jan zaterdagmorgen voor een leuke tocht. “Enkele jaren geleden reed Jan speciaal nog rond naar het stadion van Zulte-Waregem, zodat ik kon supporteren voor mijn favoriete ploeg. Gelukkige speelden ze nu al op vrijdagavond. Ze wonnen, dus mijn dag kan nu al niet meer stuk.”

Drumband

In Beveren bij Roeselare werden de motoren verwelkomd door een drumband. De deelnemers aan de Jumbo Run genoten met volle teugen van het spektakel. “Op de dag van de Jumbo Run kijk ik niet naar een bepaald moment uit. Wij genieten de hele dag van dit tot in de puntjes georganiseerde evenement”, aldus Guust.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio